Darbecilere ağırlaştırılmış müebbet

Darbecilere ağırlaştırılmış müebbet

Darbe girişimiyle ilgili hazırlanan iddanamelerin ilki açıklandı. Denizli’de 42’si tutuklu 60 şüpheli hakkında hazırlanan ve 20 klasörden oluşan iddianamede darbeci askerler hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığından çok sayıda askeri personelin “kalkışmaya destek olmak için Çardak Havaalanına sevk edilmesi” nedeniyle, eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın da aralarında bulunduğu 42’si tutuklu 60 şüpheli hakkında yapılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede 60 şüphelinin, “Anayasal düzeni ortadan kaldırma, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırma veya görevini yapmasını engelleme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, FETÖ üye olma” suçlarından TCK’nın 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1, TCK’nın 53, 55, 58/9 ve 63. maddelerine istinaden yargılanmaları isteniyor.      

42 ASKER TUTUKLU

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan, 20 klasör ve 143 sayfadan oluşan iddianamede, şüpheliler hakkında üçer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında subay ve astsubaylardan 42’si tutuklanmış, 15’i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla, 2’si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bir şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN