Çin’den Almanya’ya misilleme: Büyükelçi bakanlığa çağrıldı

Çin’den Almanya’ya misilleme: Büyükelçi bakanlığa çağrıldı

Almanya'da dört kişinin Çin için casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra Pekin Büyükelçisi Patricia Flor’un Çin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı bildirildi.

Almanya'da geçtiğimiz günlerde Çin gizli servisi için casusluk faaliyetinde bulunmakla suçlanan dört Almanya vatandaşının gözaltına alınmasının yankıları sürüyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Almanya’nın Pekin Büyükelçisi Patricia Flor, dört kişinin casusluk suçlamasıyla gözaltına alınması sonrası Çin Dışişleri Bakanlığı’nca çağrıldığını duyurdu.

‘HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN…’

Flor, bu durumu ülkesinin tutumunu muhataplarına aktarmak için iyi bir fırsat olarak yorumlayarak, hangi ülkeden gelirse gelsin Almanya’da espiyonaj faaliyetlerine müsamaha göstermediklerini vurguladı.

Anayasal araçlarla demokrasilerini ve anayasal devletlerini koruduklarını belirten Flor, soruşturmanın sürdüğünü ve bağımsız mahkemenin suçlamalar hakkında karar vereceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN