Çin'den Türkiye'deki vatandaşlarına seyahat uyarısı

Çin'den Türkiye'deki vatandaşlarına seyahat uyarısı

Ankara'daki Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşları için seyahat uyarısı yayımladı. Uyarıda, Çin vatandaşlarına güvenlik konusunda temkinli davranmaları çağrısında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı Uygur Türklerinin tanınan halk ozanı Abdurrehim Heyit'in Çin'de bir hapishanede hayatını kaybettiğini öğrendiklerini belirtmiş, Çin'e Uygur Türklerinin "temel insan haklarına saygı gösterilmesi ve toplama kamplarının kapatılması" çağrısında bulunmuştu.

Çin ise Heyit'in yaşadığının 'kanıtı' olarak bir video yayınlamış, Türkiye'nin iddialarını gerçekdışı olarak nitelendirmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye'deki vatandaşlarını uyaran Çin, güvenlik konusunda temkinli olmaları çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN