Gazze'de can kaybı 33 bin 843'e çıktı

Gazze'de can kaybı 33 bin 843'e çıktı

İsrail, Gazze Şeridi'ne 193 gündür düzenlediği saldırıların yanı sıra halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engellemeye devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gazze'de saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 843'e yükseldi. Yaralı sayısının da 76 bin 575'e çıktığı belirtildi.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken, saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği eden saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Son 24 saatte 46 Filistinlinin daha öldürdüğü aktarılan açıklamada, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bin 843'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, son saldırılarda İsrail güçlerinin 91 Filistinliyi daha yaraladığı ve toplam yaralı sayısının da 76 bin 575'e ulaştığı bildirildi.

Açıklamada enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN