Kızıl Ordu Korosu'nun Kırım Tatar ve Çerkes sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: Bu ayıbı durdurun

Kızıl Ordu Korosu'nun Kırım Tatar ve Çerkes sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: Bu ayıbı durdurun

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Kırım Tatar ve Çerkes halklarının sürgün yıl dönümlerinde Türkiye'de konser verecek. Zamanlaması oldukça manidar bulunan bu adım topluluklar tarafından, "Bu ayıbı durdurun" çağrısıyla konserlerin iptal edilmesi istendi.

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarları ve Çerkeslerin acılı tarihlerini hatırlattığı sürgün ve soykırım yıl dönümlerinde konserler düzenleyecek. Bu hamle, özellikle bu halkların trajedisine duyarsız kalındığı ve Rus işgalci geçmişinin unutturulmaya çalışıldığı eleştirilerini beraberinde getirdi.

İstanbul'da 18 Mayıs ve Antalya'da 21 Mayıs'ta düzenlenecek olan bu konserler, sürgünün acısını hala yüreğinde taşıyan Kırım Tatarı ve Çerkes toplulukları tarafından infialle karşılandı. Tarihlerin, Çerkes ve Kırım Tatar toplulukları için büyük bir hüzün ve anma günü olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu tür bir eğlence düzenlenmesinin etik olmadığı vurgulandı.

basliksiz-1g.jpg

İMZA KAMPANYASI

Türkiye'de faaliyet gösteren Kırım Tatar Dernekleri, Türkiye'de Kırım Tatarları ve Çerkeslerin sürgün ve soykırım yıldönümlerinde düzenlenmesi planlanan Rus Kızıl Ordu Korosu konserlerine tepki gösterdi. Kırım Tatar ve Çerkes halklarının trajik tarihlerini anma günlerinde gerçekleştirilmesi planlanan bu konserlerin 'Bu ayıbı durdurun' çağrılarıyla iptali için bir imza kampanyası başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN