Şiddetli yağışlar hapishanede hasara neden oldu: 118 mahkum kaçtı

Şiddetli yağışlar hapishanede hasara neden oldu: 118 mahkum kaçtı

Nijerya'nın başkenti Abuja'nın kuzeybatısında bulunan Suleja hapishanesinde meydana gelen şiddetli yağışlar, ciddi hasara neden olarak 118 mahkumun firar etmesine yol açtı. Hapishane Sözcüsü Adamu Duza, yağışların birkaç saat boyunca devam etmesi sonucunda hapishane duvarlarının ve tesisin bazı kısımlarının çöktüğünü belirtti.

Nijerya’nın başkenti Abuja’nın kuzeybatısında yer alan Suleja’daki hapishanede şiddetli yağışlar nedeniyle hasar meydana gelmesi sonucu mahkumlar firar etti.

Hapishane Sözcüsü Adamu Duza yaptığı açıklamada, 118 mahkumun firar ettiğini, ancak güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında 10 mahkumun yakalandığını ifade etti. Firar eden mahkumların kimlikleri hakkında ise bilgi verilmedi. Ancak, bazıları Boko Haram örgütü üyeleri gibi daha önceki raporlarda belirtilen mahkumlar arasında olduğu biliniyor.

Kaçan mahkumların kimlikleriyle ilgili bilgi verilmezken, Boko Haram örgütü üyelerinin söz konusu hapishaneye konulduğu biliniyor.

Son yıllarda mahkumların yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı aşırı kalabalık hapishanelerden kaçması Nijerya’da büyük bir güvenlik sorunu haline geldi. 2020’den bu yana 5 binden fazla mahkumun firar ettiği ülkede, 2022’de Abuja’daki bir hapishaneye düzenlenen baskında 440 mahkum kaçmıştı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN