66 yıllık Türk gıda devi iflas bayrağını çekti! Üretimi durdular kepenkler indirildi. Binlerce çalışan işsiz kaldı

66 yıllık Türk gıda devi iflas bayrağını çekti! Üretimi durdular kepenkler indirildi. Binlerce çalışan işsiz kaldı

Pandemi ile birlikte başlayan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu şirketleri zor durumda bırakırken iflas haberleri peş peşe gelmekte. Yapılan son duyurusu ise piyasaları şaşkına çevirdi. 66 yıllık Türk gıda devi iflas bayrağını çekti! Üretimi durdular kepenkler indirildi. Binlerce çalışan işsiz kaldı.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da süren İsrail-Filistin gerilimi ham madde fiyatlarının artmasına ve tedarik sorunlarının yaşanmasına sebep olmakta. Bu süreçte ise peş peşe iflas haberleri geliyor. Son olarak 66 yıllık Türk gıda devi iflas bayrağını çekti! Tamtad Konservecilik iflas ettiklerini duyurdu. Kepenkler indirilmek zorunda kalındı. Binlerce çalışan işsiz kaldı.

66 YILLIK TÜRK GIDA DEVİ İFLAS ETTİ

66 yıldır faaliyet gösteren Tamtad Konservecilik iflas bayrağını çekti. 30'dan fazla ülkeye ihracat eden dev şirket iflas etmek zorunda kaldı. Pandemi sonrası artan maliyetler ve yüksek faizler gibi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan şirket, bu zorluklara daha fazla dayanamadı.

yeni-proje-2024-03-28t144037-574.jpg

ÜRETİMİ DURDURLAR! KEPENKLER İNDİRİLDİ

Tire İcra Dairesi Müdürlüğü, Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 06/02/2024 tarihinde iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Şirketin merkezi Tire'de bulunuyor ve iflas kararı, Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 07/12/2023 tarihinde verildi.

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞİNDEN OLDU

Tasfiye süreci başlamış durumda ve alacaklılar ile istihkak sahipleri, alacaklarını 1 ay içinde bildirmek zorunda. İlk alacaklılara ilişkin toplantı tarihi 27/03/2024 olarak duyurulurken, toplantının Tire Adliyesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

yeni-proje-2024-03-28t144016-345.jpg

66 yıllık bir geçmişe sahip olan ve bir dönem Türkiye'nin gurur kaynaklarından biri olan Tamtad Konservecilik'in iflası, Türkiye'nin gıda sektöründeki değişen ekonomik koşullarının bir yansıması olarak görülüyor. Bu süreçle birlikte binlerce çalışanın işsiz kalması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN