Görenler yılan sanıyor ama değil! Eğer görürseniz sakın zarar vermeyin: Meğer çiftçilere çok faydası varmış

Görenler yılan sanıyor ama değil! Eğer görürseniz sakın zarar vermeyin: Meğer çiftçilere çok faydası varmış

Bu yaratığı görenler yılan sanıyor ama işin aslı öyle değil! Eğer görürseniz sakın zarar vermeyin! Meğer çiftçiler için oldukça faydası bulunuyor...

İstanbul'da havaların ısınmasıyla birlikte doğada daha sık görülmeye başlayan oluklu kertenkeleler, vatandaşları endişelendiriyor. Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde oluklu kertenkelelerin yılan sanılarak zarar görmesi üzerine, veteriner hekim Volkan Altay uyarılarda bulundu.

kertenkele.png

Altay, oluklu kertenkelenin zehirsiz ve zararsız bir canlı olduğunu vurgulayarak, öldürülmemesi gerektiğini belirtti. "Kör yılan" olarak da bilinen oluklu kertenkelenin, görünümüyle yılanı andırdığı için yanlışlıkla zarar gördüğünü ifade etti. Altay, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu canlılar, zaman zaman ısırsa bile zehirsizdirler. Ayırt edici özellikleri ise adlarında da bulunan oluklardır. Dikkatli bir gözle kafa yapısının farklı olduğu da görülebilir. Oluklu kertenkelenin aslında insanlar için önemi büyüktür, özellikle çiftçiler için. Bu canlılar, beslenme alışkanlıkları gereği salyangozlar ve böceklerle beslenirler. Dolayısıyla tarım alanlarında zararlı böceklerin kontrol altına alınmasına katkı sağlarlar. Gördüğümüz her canlıya saldırmak yerine biraz daha dikkatli olursak, hem onların hem de kendi güvenliğimizi sağlamış oluruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN