Dev banka iflas ettiğini açıkladı! 250 şubesi apar topar kapatıldı. Binlerce kişi parasını almak için akın ediyor

Dev banka iflas ettiğini açıkladı! 250 şubesi apar topar kapatıldı. Binlerce kişi parasını almak için akın ediyor

Dünya genelinde etkili olan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Son dönemde peş peşe iflas haberleri gelirken yapılan son duyuru bankacılık sektörünü altüst etmiş durumda. Dev banka iflas ettiğini açıkladı! 250 şubesi apar topar kapatıldı. Vatandaşlar parasını alabilmek için ATM'lere akın ediyor. İşte detaylar haberimizde...

Pandemiden sonra daralan ekonomi tüm sektörleri derinden etkilemiş durumda. Özellikle hem Avrupa'da hem de Orta Doğu'da yaşanan savaşlar büyük şirketleri derinden etkilerken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan duyuru herkesi şoke etti. Dev banka iflas ettiğini açıkladı! 250 şubesi apar topar kapatıldı. Binlerce kişi parasını almak için akın ediyor.

DEV BANKA İFLASIN EŞİĞİNDE

Gelen son dakika bilgisine göre, Verdi ve Deutsche Bank Çalışanları Birliği (DBV) Almanya'da bulunan ofis ve çağrı merkezlerindeki çalışanlarına grev çağrısında bulundu. Postbank’ta toplu iş görüşmelerinin dördüncü turu yaklaşırken, Verdi sendikası grev baskısını artırıyor. Sendika, Perşembe günü hizmet birimleri, çağrı merkezleri ve Almanya genelindeki şubelerde çalışan üç grup personeli greve çağıracak.

yeni-proje-2024-04-10t081132-127.jpg

250 ŞUBESİ KAPATILIYOR! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

Postbank toplu sözleşmesi kapsamında Deutsche Bank Grubu’ndaki yaklaşık 12 bin çalışan için yüzde 15,5 oranında ücret artışı talep ediyor. Sendika ayrıca, en azından aylık maaşlarda 600 Euroluk bir artış ve işten çıkarılmaya karşı korumanın 2028 yılı sonuna kadar uzatılmasını istiyor. Eğer bu şekil yürümezse birçok çalışan işten çıkarılmak zorunda kalacak.

yeni-proje-2024-04-10t081155-372.jpg

Aynı zamanda Deutsche Bank, 550 Postbank şubesinden 250 kadarını 2026 yılı ortasına kadar kapatmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN