Dolar ve Euro ne kadar? 15 Mayıs güncel döviz fiyatları artışa geçti

Dolar ve Euro ne kadar? 15 Mayıs güncel döviz fiyatları artışa geçti

Dün akşam itibarıyla gerileyen dolar ve Euro fiyatlarının şu dakikalarda ne kadar olduğu sorgulanıyor. Son zamanlarda dalgalı bir seyir izleyen güncel döviz fiyatları, piyasalar tarafından merakla izleniyor. Dün 5,98 Türk lirasına gerileyen dolar fiyatları, bu sabah 6 TL’yi aştı. İşte dolar ve Euro ile ilgili son durum…

Türkiye’nin S-400 alımından vazgeçtiğine dair haberlerin ve kamu bankalarının döviz satışı yaptığı iddiasıyla 5,95’li seviyelere kadar gerileyen dolar, buralarda tutunamamıştı. ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan S-400 alımından vazgeçildiği iddiaları ve kamu bankalarının döviz satışı yaptığı iddialarının bazı mecralar tarafından duyurulmasının ardından gerileyen döviz fiyatları, indiği seviyelerde tutunamayarak, yeniden yükselişe geçti. Dün 6,87’ye kadar çıkan Euro, bu sabah itibarıyla 6,80’den işlem görüyor. Dolar ise 6,06 TL seviyelerinde seyrediyor. İşte güncel dolar fiyatları…

Döviz fiyatları ile ilgili güncel gelişmeler için tıklayın

Türk lirası varlıklarında dün akşam itibarıyla iyimser hava gözlendi. BİST Bankacılık Endeksi günün bitiminde yüzde 3.51’lik yükselişle 113 bin 977 puana çıktı. Borsa İstanbul 100 Endeksi % 2.2’lik yükselişle günü tamamlarken tahvil bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 5.62 düşüşle yüzde 19.48 düzeyine, iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 5.91’lik yükselişle yüzde 25.43 seviyesine kadar indi.

Dolar ve Euro ne kadar?

Dün çıkan haberlerin ardından gerileyen dolar fiyatları, şu dakikalar itibarıyla 6,06 TL, Euro ise 6,79 TL civarında işlemlerini sürdürüyor. Yurt içinde yaşanan yerel seçim belirsizliği, yurt dışında ise ABD ile Çin’in arasında yaşanan ticaret savaşı, piyasalar tarafından takip ediliyor. Günün devamında içeride işsizlik oranı, ABD'de sanayi üretimi takip edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN