Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm inşaatlar yarım kaldı. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm inşaatlar yarım kaldı. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini hissettirmeye devam ediyor. Özellikle ham madde fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki dalgalanma şirket sahiplerini zor durumda bırakırken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi piyasaları altüst etti. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm inşaatlar yarım kaldı. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz küresel boyutlara ulaştı. Ülkemizde de etkisini giderek arttıran kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Özellikle Orta Doğu'da yaşanan İsrail-İran gerilimi piyasaları tedirgin ederken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son haber ise ülkemizde büyük şaşkınlık yarattı. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm inşaat çalışmalarını yarıda kesmek zorunda kaldı.

2 YIL ÖNCE İHALE ALMIŞTI! TÜRK İNŞAAT DEVİ İFLAS ETTİ

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından biri olan ve 8 yıl önce kurulan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi, ekonomik koşullara daha fazla dayanamadı ve iflas ettiğini duyurdu. Bunun en büyük nedeni ise artan malzeme maliyetleri, işçilerin maaş artışı ve piyasadaki talep düşüşü olarak yorumlandı.

yeni-proje-2024-04-24t154608-417.jpg

Şirket, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2 yıl önce açtığı ihaleyi kazanmıştı. Bakanlık Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tünel Kalıp Sistemiyle 113 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini kazanan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketiyle 11.11.2020 tarihinde sözleşme imzaladı. İşin yaklaşık maliyetli 24 milyon 470 bin TL olarak belirlenmişti

MAHKEME KARARINI DUYURDU: YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞİNDEN OLDU

Diyarbakır İcra Dairesi, iflas kararıyla ilgili şunları söyledi:

İFLASIN AÇILMASININ İLANI Müflisin Adı ve Adresi :Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 28/03/2024 tarih 2023/847 Esas kararları ile yukarıda bilgileri verilen şirketin İFLASINA, iflasın aynı tarih ve saat 10:09'de açılmasına karar verilmiştir.

yeni-proje-2024-04-24t154555-661.jpg

İİK.nun 166. maddesi gereğince ilanen tebliğ olunur.

Alınan iflas kararı sonrası yüzlerce çalışanın işinden olacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN