Esad rejimi ile Rusya bayram dinlemedi, İdlib'de sivilleri bombaladı

Esad rejimi ile Rusya bayram dinlemedi, İdlib'de sivilleri bombaladı

Esad rejimi ve destekçisi Rusya bayram dinlemedi, İdlib'de sivilleri bombaladı. Rusya'ya ait savaş uçaklarının Salihiyye köyüne düzenlediği hava saldırılarında 3 çocuk hayatını kaybetti. Yine bayramın ikinci günü Türkiye'nin silahsız çözüm çabasını çiğneyerek İdlib'i ölüm çemberine alan rejim güçleri, 4 milyon sivilin yaşadığı kente çivi bombası yağdırdı. Çok sayıda çocuğun yaralanmasına yol açan saldırının korkunç boyutu bölgeden gelen görüntülere de yansıdı.

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin destekçisi Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere yoğun hava saldırıları sürüyor. Rusya'ya ait savaş uçaklarının saldırılarında 3 çocuk yaşamını yitirdi.

Rejim ve destekçilerinin, Han Şeyhun ilçesi, Temaniye beldesi, Salihiyye, Kefersecne, Medaya ve Ermanaya köylerine, Hama'nın kuzey kırsalında Kefer Zita, Latamine ilçelerine ve Latmin köyüne kara ve hava saldırıları sürüyor.

19-08/14/ana-manset-1565771580.jpg

Muhaliflere ait uçak gözlemevi ile Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının dün gece geç saatlerdeki bombardımanında İdlib'in Sailihiyye köyünde 3 çocuk hayatını kaybetti.

İDLİB'E ÇİVİ BOMBASI YAĞDIRDILAR

Yine bayramın ikinci günü Suriye'de Türkiye'nin silahsız çözüm çabasını çiğneyerek İdlib'i ölüm çemberine alan rejim, 4 milyon sivilin yaşadığı kente çivi bombası yağdırdı. Çok sayıda çocuğun yaralanmasına yol açan saldırının korkunç boyutu bölgeden gelen görüntülere yansıdı.

Esad rejiminin İdlib'e düzenlediği hava saldırısında kullandığı çivili bomba küçük bir çocuğu yaraladı. Pazartesi akşamı düzenlenen hava saldırısında Heş köyü C5 füzeleriyle hedef alındı. Füzelerin çivili bombaya sahip olması nedeniyle etrafa çok sayıda çivi saçıldı. Etrafa yayılan çivilerden birisi küçük bir çocuğun eline saplanırken, küçük çocuk bölgede bulunan sahra hastanesine nakledildi. Suriye’de devam eden iç savaşta hükumete bağlı güçler ve Rus Hava Kuvvetleri çeşitli parça tesirli füzeler, yanıcı tesire sahip termobarik silahlar, varil bombaları, mayınlar ve fosfor bombaları kullanıyor.

 

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN