2018 KPSS baraj puanı nedir?

2018 KPSS baraj puanı nedir?

2018 KPSS baraj puanı nedir? KPSS ön lisanas sonuçlarının açıklanmasından sonra sınava giren memur adayları 'KPSS tercihlerinde baraj puanı kaç?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte binlerce kişinin google gibi arama motorlarında araştırdığı '2018 KPSS baraj puanı nedir?' sorusunun detayları...

2018 KPSS baraj puanı nedir? haberimizde 28 Kasım 2018 çarşamba günü açıklanan KPSS önlisans sonuçlarının açıklanmasından sonra araştırılan 'KPSS tercihlerinde baraj puanı kaç?' sorusnun yanıtını bulabilir konu hakkında merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz. İşte 2018 KPSS baraj puanı  hakkındaki her şey...

 2018 KPSS BARAJ PUANI NEDİR?

2018 KPSS Sonuçları ÖSYM tarafından bu gün sabah saatlerinde açıklandı. Memur olma hayali kuran adaylar 2018  Kasım ayı içinde  tercih işlemlerini yapacaklar. Peki tercih işlemlerinde baraj puan var mı? 2018 KPSS baraj puanı nedir? ve KPSS tercihlerinde baraj puanı kaç?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2018 KPSS puanı üzerinde toplamda 4 defa merkezi alım yapılacak.

Merkezi alımların ilki Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. İkinci tercihler 2018 Haziranda, 3. alım 2018 Kasımda ve 4. alım 2019 Haziran ayında olacak.

18-11/28/2018-kpss-baraj-puani-nedir.jpg

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN 

KPSS 2018 TERCİHLERİNDE BARAJ PUANI KAÇTIR? 

Birçok memur adayı baraj puan var mı diye merak ederken şunu belirtmek gerekir ki 2002 yılında baraj puan uygulaması kaldırılmıştır. 2018 KPSS sonuçları üzerinden 4 merkezi atama yapılacak. Bu merkezi atamaların dışında kurumsal atamalar da olacak. Merkezi atamalarda herhangi bir baraj puanı bulunmamaktadır. Kurumsal alımlarda ise personel alınacak kurum kendi insiyatifi doğrultusunda koşulları belirleyecek.Baraj puan uygulaması yapabilir. 

2018 KPSS ÖN LİSANS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK? 

ÖSYM tarafından puanlar açıklandıktan sonra KPSS önlisans tercih kılavuzu, kurum tarafından belirlenen tarihler (resmi tarih açıklaması yapılmadı) arasında yayımlanacaktır. Tercih kılavuzu, ÖSYM döküman sayfasında yayımlanıyor.

KPSS SONUÇLARINA GÖRE İLK ALIMLAR ARALIK 2018'DE

2020 yılına kadar ÖSYM 4 kez merkezi yerleştirmeyle personel alacak. İlk alım 11 ila 20 Aralık 2018 tarihleri arasında olacak.

18-11/28/kpss-tercihlerinde-baraj-puani-kac.jpg

BARAJ PUAN 60

İşçi alımlarda 60 puan sınırı bulunmaktadır. Açık ilan işçi kadrolarına, şartları taşıyan ve başvuran adaylar arasından en yüksek puanlı 3 katı aday, sözlü sınava alınması için İŞKUR tarafından, alımı yapacak olan kamu kurumuna bildirilmektedir.

Zabıt katibi alımlarında, en yüksek puanlı 20 katı aday uygulamalı sınava alınacak ve uygulamalı sınavda adayın 3 dakikada yanlışsız 90 kelime yazıp yazamadığına bakılacak. İnfaz koruma memuru alımında ise en yüksek puanlı 10 katı aday sözlü veya uygulamalı sınava alınıyor.

Yüksek puan alan adayların (Örneğin ilk 5 bin) merkezi yerleştirmeyle alımları takip etmesi uygun olacak. Düşük puanlı adayların ise (70 veya 80 gibi) bir sertifika ve meslek bilgisi edinmesinde (ehliyet, aşçılık, eskavatör vb.) fayda bulunmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN