Fatma Duygu Özkan'ın ölümünde ayrıntılar ortaya çıktı: Avukatın yaptıkları kan dondurdu

Fatma Duygu Özkan'ın avukat D.C.G. tarafından evin balkonundan atılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili ifadesi alınan tanık M.Ç. kadının yere düştükten sonra şüphelinin aşağıya bakarak güldüğünü ve içeri geçerek müzik açtığını söyledi. Şüpheli D.C.G. hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Kadıköy'deki evinde tek başına ikamet eden şüpheli Avukat D.C.G.'ün 13 Ağustos 2023'te arkadaşından bir eskort numarası istedi. Şüpheli, Fatma Duygu Özkan ile mesajlaştı.

tttttt.jpg

AŞAĞI ATTIKTAN SONRA GÜLÜP MÜZİK AÇTI

Genç kadın, 14 Ağustos 2023 tarihinde D.C.G.'nin evine gitti. Bilgi sahibi olarak ifadesi alınan M.Ç. saat 20.30 sıralarında arkadaşları ile birlikte dolaştıkları sırada bir binanın 4'üncü katında bir kadın ve erkeğin bağırma sesini duyduğunu, yukarıya baktığında siyah saçlı bir kadının yanında bulunan kel üzeri çıplak, sırtında büyükçe dövmesi olan erkek bir şahıs tarafından balkondan atılmaya çalıştığını gördüğünü, kadının bu esnada çığlık atarak yardım istediği, erkek şahsın kadının bacaklarını tutarak aşağıya attığını, kadının sert bir şekilde yere düştükten sonra şüphelinin aşağıya bakarak güldüğünü ve içeri geçerek müzik açtığını söyledi.

hhhhhh.jpg

AVUKATA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

İddianamede şüpheli D.C.G. hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Kadıköy'de 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 20.30 sıralarında, 4 katlı binanın 4. katındaki dairenin penceresinden F.D.Ö. (38) düşmüştü. Ö. olay yerinde hayatını kaybederken, evde bulunan Bursa Barosu'na kayıtlı Avukat D.C.G. (41), Ö.'ın kendisini aşağıya attığını iddia etti. Görgü tanıklarının, kadının bir erkek tarafından pencereden atıldığını söylemesi üzerine G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan D.C.G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Öte yandan, Türkiye'de geçen yıl 403, son iki ayda 71 kadın cinayeti işlendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre, geçen yıl Türkiye'de en az 403 kadın, çoğu mevcut ya da eski eşleri veya kendilerine yakın diğer erkekler tarafından öldürüldü. 2024 Mart ayında erkekler tarafından 25 kadın öldürüldü, 21 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın örgütleri cinayetlerin son bulması için yetkililerden caydırıcı cezalar talep etmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN