Adıyaman'da 5.8 büyüklüğünde deprem: Gaziantep'te deprem mi oldu?

Adıyaman'da 5.8 büyüklüğünde deprem: Gaziantep'te deprem mi oldu?

Adıyaman'dan son dakika deprem haberi geldi... Adıyaman'da merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep'te de hissedildi. Vatandaşlar "Gaziantep'te deprem mi oldu" sorusununu cevabanı aradı. Sarsıntıların ardından bir deprem de Şanlıurfa'da oldu. Samsat ilçesindeki 5,8 şiddetindeki depremin ardından 13 artçı sarsıntı kaydedildi.

Adıyaman'da 5,8 büyüklüğünde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hissedildi. Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya'yı da sallayan deprem paniğe neden oldu. Bazı köylerde evlerin yıkıldığı öğrenildi. Can kaybı olup olmadığıyla ilgili açıklama henüz yapılmadı. 

GAZİANTEP'TE DEPREM Mİ OLDU?

Gaziantep'te deprem olunca panikleyen bölge halkı bir anda Google'da, Son depremler, deprem son dakika, Gaziantep deprem, kelimelerini arattı. Bu depremle birlikte çevre iller etkilendi. En çok etkilenen il ise Gaziantep oldu.

ŞİDDETİ 5.8...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nde yer alan ilk bilgilere göre deprem yerin 10 km derinliğinde meydana geldi. Kandilli depremin şiddetini 5.8 olarak açıkladı.

Sosyal medya kullanıcılarının mesajlarından depremin doğu ve güneydoğudaki çoğu ilde hissedildiği anlaşıldı.

GÜNEYDOĞU'DA YAŞANAN DEPREMLER BÖYLE KAYDEDİLDİ

17-03/02/ekran-resmi-2017-03-02-151420.png

İKİNCİ DEPREM 4.5 ŞİDDETİNDE

Adıyaman ve Gaziantep'i sokağa döken ilk depremin ardından bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bu artçı sarsıntının büyüklüğü de 4.5 olarak açıklandı. Depremin merkez üssü olan Samsat'da can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

DİYARBAKIR VE MALATYA DA SALLANDI

Çanakkale'yi bir aydır sallayan depram haberi bu kez Adıyaman'dan geldi. Diyarbakır, Malatya'nın da aralarında bulunduğu birçok il ve ilçede hissedilen depremle ilgili açıklama bekleniyor.

CAN KAYBI YOK

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

17-03/02/3-1488457808.jpg

Altuğ, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi.

Ekiplerinin Samsat ilçesinde çalışma yaptığını ifade eden Altuğ, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı.

MİNARE HASAR GÖRDÜ

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı.

17-03/02/5-1488457854.jpg

Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

MUHTAR: AKDAMAR KÖYÜNÜN YARISI YIKILDI

Adıyaman'a bağlı Akdamar köyünün muhtarı Necmettin Öztürk, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Büyük bir deprem oldu. 15 ev yıkıldı. İki yaralı var. Köyümüzün yarısı yıkıldı. Evler girilemez durumda." dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI'

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Yerleşim birimlerine ulaşılmaya çalışılıyor. Can kaybı veya yaralı bildirilmedi. Köylerde hasarlı olan birkaç yapıdan bahsediliyor. Okullarda ve işyerlerinde gerekli tedbirler alındı, boşaltıldı. AFAD yetkilileri görev başında" açıklamasında bulundu. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "İlk bilgilere göre can kaybı yok. Hafif hasarlı binalar var. Gereken önemleri aldık" dedi. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi" dedi.

ADIYAMAN'IN MERKEZİNDE DURUM

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı. Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

SAMSAT BELEDİYE BİNASI YIKILDI

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Samsat ise CNN TÜRK' yayınında, 'Belediye ve hükümet konağı yıkıldı' bilgisini verdi.  

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 14.07'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Depremin 11,3 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

17-03/02/6-1488457873.jpg

Aynı bölgede saat 14.18'de ise 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nde yer alan ilk bilgilere göre deprem yerin 10 km derinliğinde meydana geldi. Sosyal medya kullanıcılar depremin doğu ve güneydoğudaki çoğu ilde hissedildiğini yazdı. 

13 ARTÇI SARSINTI

Alınan bilgiye göre, Samsat ilçesinde saat 14.07'de meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kahramanmaraş gibi civar illerden de hissedildi.

İlk depremin ardından saat 14.16'da 4,2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

Kısa aralıklarla 13 artçı sarsıntının daha kaydedildiği bölgede, hasar tespit çalışmaları sürüyor.

ŞANLIURFA'DAN DEPREM HABERİ

Şanlıurfa'nın Kasımkuyu ilçesinde de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER 

Yeryüzünde her an çok sayıda sarsıntı meydana geliyor. Dünya üzerindeki bir çok deprem hissedilmiyor ama teknoloji sayesinde bunları tespit etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. 

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN