Bugün öğlen başlayacak, saatte 80 km hızla vuracak. Tüm iller için önemli uyarı yapıldı

Bugün öğlen başlayacak, saatte 80 km hızla vuracak. Tüm iller için önemli uyarı yapıldı

Bugün öğle saatlerinde başlayacak! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden tüm iller önemli uyarı yapıldı! Hızı saatte 80 kilometreyi bulacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Ankara ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Isparta il genelinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, batı kesimlerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) eseceği öngörülüyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı olabileceği uyarısı yapıldı.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNÜN ÜZERİNE ÇIKACAK

Dünya genelinde geçen ay, 'en sıcak mart' olarak kayıtlara geçti - Balıkesir Haberleri

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenirken, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10-15 derece üzerine çıkması tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

RÜZGARLARIN HIZI SAATTE 80 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı - Gündem Haberleri

Uyarılar kapsamında, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiği ve bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmasına, iç kesimlerde toz savrulmasına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı olabileceği ve bu durumun görüş mesafesinde düşüşe, hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN