Emekli Promosyonları Artarken Kredi Engeli Sorunu Öne Çıkıyor

Emekli Promosyonları Artarken Kredi Engeli Sorunu Öne Çıkıyor

Bankaların emekli müşterilerine sunduğu promosyon miktarlarını artırması, emeklilerin daha avantajlı promosyon teklifleri sunan bankalara geçiş yapma isteklerini artırdı. Ancak, bu geçiş sürecinde emeklilerin karşılaştığı bir kredi engeli bulunuyor.

TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez’in NTV’ye yaptığı açıklamaya göre, emekliler eski bankalarından aldıkları kredileri yüksek faiz oranlarıyla kapatmak zorunda kalıyorlar.

Ölmez, emeklilerin daha önce yüzde 1.05 gibi düşük bir faiz oranıyla kredi kullandıklarını, ancak şimdi kredi kapama ve yeni bankaya geçiş yapabilmek için yüzde 5.5 gibi çok daha yüksek faiz oranlarıyla yeni bir kredi kullanmaları gerektiğini belirtti. Bu durum, emekli promosyonlarından faydalanmak isteyen emeklileri zor durumda bırakıyor.

img-5109.jpeg

Emekliler için banka değişikliği yaparken taahhüt süresini tamamlama zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, taahhüt süresi dolmadan banka değişikliği yapılırsa, alınan promosyonun iade edilmesi gerekiyor. Ölmez, emeklilerin aldıkları promosyon miktarını 36’ya bölerek, bankada geçirdikleri süre boyunca hak ettikleri miktarı hesaplamaları gerektiğini ifade etti. Hesaplanan bu miktarın, alınan promosyondan düşülerek bankaya iade edilmesi gerekiyor.

Bankalar, iade edilmeyen tutarlar için de tüketici kredisi faizi talep ediyor. Ölmez, bankaların bu uygulamayı, müşterilerin promosyon tutarını faizsiz olarak kullandıkları gerekçesiyle yaptıklarını ve uygulanan faizin yüzde 6’lar civarında olduğunu belirtti. Bu durum, emeklilerin promosyonlarının önemli bir kısmını faiz olarak geri ödemelerine neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN