İstanbul'un o ilçelerini uyardı: Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy... Depremde ilk oralar gidecek!

İstanbul'un o ilçelerini uyardı: Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy... Depremde ilk oralar gidecek!

Büyük İstanbul depremi ile ilgili uyarılar devam ederken halk arasında yaşanan endişe gittikçe büyüyor. Profs. Dr. Övgün Ahmet Ercan özellikle 5 ilçeye dikkat çekti! Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy... Depremde ilk oralar gidecek!

Marmara Bölgesi’nde son zamanlarda yaşanan küçük depremler, büyük Marmara depremini akla getirerek endişeleri artırıyor. Uzmanlar konu ile ilgili bölgede yaşayanları uyarırken bir yandan da riskli bölgeleri belirtiyorlar.

‘YIKIMLARIN %65 NEDENİ YER, %35'İ YAPISAL KUSURLARDIR’

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son paylaşımında 5 ilçeye dikkat çekti. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Bakırköy ilçelerinde yaşayanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremde kırık(fay) değil, sarsıntının yapıları yıktığını belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın verdiği bilgilere göre, sarsıntılar gevşek zeminlerde daha fazla etkili olurken, yapısal kusurlar da yıkımların %35'ine neden oluyor. Yoğun ve çok katlı yapılaşmanın olduğu Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Bakırköy gibi ilçelerin özellikle risk altında olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN