Konda Araştırma'nın anketinden çarpıcı sonuç: İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark dikkat çekti

Konda Araştırma'nın anketinden çarpıcı sonuç: İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark dikkat çekti

Konda Araştırma'nın "Paylaşmayı doğru bulmuyoruz" diyerek yayımlamadığı İstanbul anketi ortaya çıktı. T24'ün ulaştığı ankette, İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin adayı Murat Kurum arasındaki fark dikkat çekti.

Yerel seçimlere 2 gün kalırken, anket şirketleri de son araştırmalarını yayımladı. Konda Araştırma 2-3 Mart tarihlerinde İstanbul anketi gerçekleştirmiş, ancak söz konusu anket için "Yerel seçimden yaklaşık 1 ay önceki durumu ölçen bu araştırmanın bulgularını paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyoruz" açıklamasını yapmıştı.

T24, Konda'nın "Paylaşmayı doğru bulmuyoruz" dediği ankete ulaştı. Anket, İstanbul'da 18 yaş üstü nüfusunu temsil eden 2 bin 489 kişiyle gerçekleştirildi.

EN GÜÇLÜ ADAYLAR ARASINDA 6 PUAN FARK

Ankette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 38.2; AK Parti'nin adayı Murat Kurum ise yüzde 32.2 oy alıyor.

Ankete göre görüşülen her 100 kişiden 11’i kararsız, 6’sı da oy kullanmayacağını söyledi.

Kurum ve İmamoğlu dışındaki adaylara oy vereceğini söyleyenlerin oranıysa yüzde 12,5.

Anket sonuçları şu şekilde:

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 38,2

Murat Kurum: Yüzde 32,2

Meral Danış Beştaş: Yüzde 5,2

Mehmet Altınöz: Yüzde 3

Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 2,4

Buğra Kavuncu: Yüzde 1,1

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN