Markete pazara büyük zam geliyor! Poşetle alma dönemi artık bitti: Asıl kıyamet o tarihten sonra kopacak

Markete pazara büyük zam geliyor! Poşetle alma dönemi artık bitti: Asıl kıyamet o tarihten sonra kopacak

Eve poşet poşet ürünlerle döndüğünüz o dönemler geride kalıyor. Yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte zam furyası tüm ürünleri derinden sarsacak. Tüketici Birliği Federasyonu büyük zam tufanına işaret etti vatandaşın gözü korktu. Asıl kıyamet o tarihten sonra kopacak. İşte tüm detaylar…

Yerel seçim süreci tamamlanırken yeni zamlarda gelmeye başladı. Markette, çarşıda ve pazarda 22 üründe sepette 20 üründe fiyat artışı yaşanırken en büyük fiyat değişimi ise et ve peynir reyonuna geldi. İşte tüm detaylar…

ET FİYATLARINI BÜYÜK ZAM

Şubat ayı içerisinde 379 TL'ye satılan bir kilogram kıymanın fiyatına %39 zam gelirken rakamlar 519 TL'ye yükseldi. Şubat ayında 469 TL'ye satılan bir kilogram dana etine %32 zam yapılırken fiyatı da 619 TL'ye yükseldi.

kirmizi-et.jpg

Bir kilogram beyaz peynir ise Şubat ayında 330 TL'ye satılırken bugün %16 zam ile 382 TL'ye raflardaki yerini aldı. 38.90 TL'ye satılan çamaşır suyu %18 zam ile 45,95 TL'ye yükselirken 225 gram pakette sucuk fiyatı 190 TL'den %21 zam ile 230 TL'ye kadar yükseldi.

ASIL KIYAMET BAYRAM SONU GELİYOR

Cumhuriyet'te yer alan bilgiler doğrultusunda Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Özellikle ramazan nedeniyle ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor.” ifadelerine yer verildi.

market-alisveris.jpg

15'İ KIRILMA NOKTASI OLACAK

Ayın 15'inden sonra ciddi zamların yolda olduğunu belirten Deniz, zam furyasının sigara ile başladığını ifade etti. TBF'nin takip ettiği market endeksinin nisan ayı itibariyle çift haneli bir artış yaşayabileceğine dikkat çeken Deniz, market fiyatlarına günlük gelen zamları dile getirerek kırmızı ve beyaz et başta olmak üzere temel gıda ürünlerinde zamların etkili olduğunu söyledi. Nisan ayında market enflasyonunu çift haneli rakamlara ulaşabileceğine dikkat çeken Deniz, akaryakıt fiyatlarında da artış olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN