Muğla'daki orman yangınına hem karadan hem havadan müdahale

Muğla'daki orman yangınına hem karadan hem havadan müdahale

Muğla'nın Dalaman ilçesinde önceki gün çıkan ve 18 saat sonra ancak kontrol altına alınan alınabilen orman yangınına müdahale sürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla ekipler hem havadan hem de karadan söndürme ve soğutma çalışmalarına yeniden başladı. Bakan Pakdemirli "Orman yangınlarında can kaybı yok, ağaçlar ve yaban hayatı zarar gördü. Yangınlarda 350-400 hektar alan etkilenmiş olabilir. Yerleşim yerleri tehdit altında değil, öğleden sonra rüzgar etkisini artırabilir" dedi.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde önceki gün çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan, dün kontrol altına alınan orman yangınına günün ağarmasıyla hava araçlarıyla da müdahale ediliyor.

Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği yangına sabah helikopterler de müdahaleye başladı.

19-07/12/basliksiz-1-1562905659.jpg

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, havadan yangın alanını inceledi. Ekiplerin bölgede havadan ve karadan söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Pakdemirli "Muğla'daki yangınlarda soğutma çalışmaları yapılıyor. Orman yangınlarından can kaybı yok, ağaçlar ve yaban hayatı zarar gördü. Yangınlarda 350-400 hektar alan etkilenmiş olabilir. Yerleşim yerleri tehdit altında değil, öğleden sonra rüzgar etkisini artırabilir" dedi.

Pakdemirli şöyle devam etti: "Bugün itibarıyla 30 ila 50 hektar arasında, bölgede tütmeler var. Özellikle hava araçlarıyla tabiri caizse buraları suyla döverek, mümkün mertebe buradaki tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz. Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum.

Sabahın ilk ışıklarıyla tüm helikopterlerimiz havalandı. Helikopterlerin sayısını 13'ten 19'a çıkardık. Bugün itibarıyla yukarıdan gördüğümüz tablo düne göre çok daha iyileşmiş durumda. Dün 350 hektar alanın etkilendiğini söylemiştim. Yangın söndürülünce daha net görünür ama kabaca 350-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini düşünüyoruz.

Bölgeye tatile gelmek isteyenler varsa çok rahatlıkla gelsinler. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir tehdit söz konusu değil."

19-07/12/basliksiz-1-1562905715.jpg

Dalaman'ın Karacaağaç Mahallesi'nde önceki gün çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan orman yangını yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili olmuş, yangın dün kontrol altına alınmıştı.

19-07/12/basliksiz-1-1562905730.jpg

MUĞLA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN