Seçim 2. el araçları vurdu! O ilimizde satışlar durma noktası geldi

Seçim 2. el araçları vurdu! O ilimizde satışlar durma noktası geldi

Kayseri’de bir galeri işletmecisi olan Ahmet Yurtlu, ikinci el otomobil piyasasındaki son durumu ve seçim öncesinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yurtlu, döviz ve altın fiyatlarındaki artışın, seçim öncesinde araç talebinde bir yükselişe neden olduğunu ancak şu an piyasada büyük bir hareketlilik olmadığını belirtti.

Seçim öncesi dönemde, döviz ve altın fiyatlarının yükselişi ile birlikte vatandaşlar arasında bir panik havası oluştuğunu ifade eden Yurtlu, “Bu dönemde, döviz ve altını kaçıranlar, araç fiyatlarını yakalamak istediler. Son 7-8 aydır araç fiyatlarında bir gerileme olduğu için, fiyatlar cazip göründü ve seçim sürecinde bir hareketlenme yaşandı” dedi

img-5223.jpeg

Ancak seçim sonrası dönemde piyasada beklenen hareketliliğin görülmediğini vurgulayan Yurtlu, bunun çeşitli sebepleri olduğunu söyledi. “Bankaların kredi fonlamaması ve insanların nakit akışının azalması, piyasada bir basınç oluşturdu” diyen Yurtlu, elinde belirli bir miktar parası olan ancak kredi ile tamamlayamayanların araç alımına yöneldiğini belirtti.

Yurtlu, 2024 yılı için ise piyasanın stabil bir seyir izlediğini ve araç fiyatlarının enflasyon oranında stabil bir şekilde devam edeceğini öngördüğünü sözlerine ekledi. Bu durumun, yıl sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN