Ağız kokusu nasıl giderilir?

Ağız kokusu nasıl giderilir?

Uzun yıllardır insanların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri ağız kokusu. Birçok sebeple oluşabilen bu rahatsızlık, hemen herkesi etkileyebiliyor. Genellikle naneli şekerler veya mentollü sakızlar gibi geçici çözümler denense de, ağız kokusuyla baş etmek için kalıcı çözümler aranıyor.

Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunun nedenlerini anlamak, sorunun çözümünde ilk adımı oluşturuyor. Dişler arasında biriken ve fırçalanmayan artıklar, ağız kokusunun en yaygın sebeplerinden biri. Ağız kuruluğu da tükürük bezlerinin yeterince çalışmaması sonucu oluşabilir ve ağız kokusuna sebep olabilir.

Boğaz enfeksiyonları, ağız yaraları, sigara kullanımı, bazı ilaçlar, reflü, diabet gibi sağlık sorunları da ağız kokusuna neden olabilir. Özellikle çocuklarda buruna kaçan yabancı cisimlerin neden olduğu burun tıkanıklığı, ağız kokusuna yol açabilir.

Ağız kokusunu gidermek için doğal yöntemler de mevcut. Karanfil çiğnemek, nane çayı tüketmek, limon kullanmak, tarçın tüketmek, yoğurt yemek, adaçayı ile gargara yapmak gibi yöntemler ağız kokusunu gidermeye yardımcı olabilir.

Ancak en önemli nokta ağız hijyenine dikkat etmek. Günde en az iki kez diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, ağız gargarası kullanmak ve düzenli diş muayeneleri ağız kokusunu önlemek için etkili yöntemler arasında.

Unutmayın, ağız kokusunu kalıcı olarak gidermek için önce nedenlerini tespit etmek ve ardından düzenli ağız bakımı yapmak önemlidir. Bu sayede ağız kokusundan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN