Elektronik sigara kullanıyorsanız bir daha düşünün: Ciğerleri söndü! '40 yaşımı göremeyebilirim' diyerek hastaneden seslendi

Elektronik sigara kullanıyorsanız bir daha düşünün: Ciğerleri söndü! '40 yaşımı göremeyebilirim' diyerek hastaneden seslendi

Satışının yasal olup olmadığı tartışması devam eden elektronik sigaranın sağlığa zararları da yeni yeni ortaya çıkıyor. Uzun süredir elektronik sigara kullanan genç kadın, ciğerleri sönünce hastanede tedavi altına alındı. Pişman olan 20 yaşındaki kadın, "40 yaşımı göremeyebilirim" dedi. İşte, elektronik sigaranın zararları...

ABD'nin Wisconsin eyaletindeki 20 yaşındaki Karlee Ozkurt, 5 yıl boyunca elektronik sigara kullandı.

ELEKTRONİK SİGARA CİĞERLERE ZARAR VERİR Mİ?

Bağımlılığı yüzünden sağ akciğeri iki kez sönen kadında kalıcı hasar da meydana geldi. Hayattaki en büyük pişmanlığının elektronik sigaraya başlamasının olduğunu söyledi.

"Artık 40 yaşımı geçemeyeceğimden endişe ediyorum" diye konuşan Karlee Ozkurt'un Kasım 2021'de işteyken ilk kez akciğeri söndü ve fark etmedi. Sırtında kas spazmı yaşadığının sanan kadın, hastaneye ancak 2 gün sonra gitti.

elektronik-sigara-ictigi-icin-cigerleri-sonen-kadin-karlee-ozkurt.jpg
Karlee Ozkurt

ELEKTRONİK HANGİ ORGANI TAHRİP EDER?

NTV'de yer alan habere göre, Karlee Ozkurt, "İlk seferinde akciğerimin iğne ve şırıngayla yeniden genişletilmesi gerekti, ancak Kasım 2022'de akciğer tekrar çöktükten sonra göğüs duvarına yeniden tutturulması için bir ameliyat geçirmek zorunda kaldım" dedi.

Karlee Ozkurt, daha fazla insanın elektronik sigarayı bir bağımlılık olarak hayatında tutmaya devam etmemesi için insanları uyarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN