Her taşın altında bir Çiftlik Bank

Her taşın altında bir Çiftlik Bank

Çiftlik Bank soruşturması genişletilirken, benzer yapılanmalara yönelik incelemeler de hız kazandı. Anadolu Farm’dan sonra Birlik Beraberlik Çiftliği’nin sahibi Serkan Erden ile babası da gözaltına alındı. Polis, mağdurları tespit etmek için şirket dokümanlarına el koydu.

Çiftlik Bank’ın CEO’su Mehmet Aydın’ın yüzlerce kişiyi dolandırıp Uruguay’a kaçmasının ardından gözler Çiftlik Bank benzeri yapılanmalara çevrildi. Çiftlik Bank, Anadolu Farm’dan sonra dün de Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne baskın düzenledi. Ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan şirket sahibi Serkan Erden’i İstanbul’da, babası Enser Erden’i ise Konya’da gözaltına aldı. Firmanın Şişli’deki merkezinde ve Konya Çumra’daki çiftliğinde yapılan aramalarda, çok sayıda resmi doküman ile dijital malzemeye el konuldu. Ekipler, şirketin hiyerarşik yapısı ile mali profilini inceleme altına aldı. Üyelik sistemi ile sözde ortaklarına döner sermayeli 49 yıllık kazanç kapısı açtığı ileri sürülen şirketin mağdur sayısı inceleme sonucunda belli olacak. Operasyonun ardından şirketin internet sitesinden, Hayvancılık Bakanlığı’nın soruşturması nedeniyle üye alımlarının durdurulduğu, Birlik Beraberlik Çiftliği’nin saadet zincirleriyle herhangi bir alakası olmadığı belirtildi. Öte yandan gözaltına alınan Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sahibi Serkan Erden’in ‘Ben de çiftlik mağduruyum’ diyerek isyan ettiği bir video ortaya çıktı. Videoda Erden, eşinden habersiz girdiği bir çiftlik oluşumundan dolandırıldığını ifade ediyor. Bütün parasını sisteme kaptırdığını belirten Erden “Bundan bir sene önce ben de paramı kaptırdım. O gün bir karar aldım. Öyle bir sistem kuracağım ki paradan ziyade ailenin olacağı bir sistem” diyor.

ÇİFTLİK BANK'IN ÜÇ ŞİRKETİNE KAYYUM

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Çiftlik Bank’a yönelik soruşturma kapsamında 3 şirkete dün kayyum atandı. Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin kurucuları hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘suç örgütüne üye olma’ ve ‘bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’nden kayyum atanması talep edildi. Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği de Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat Petrol Tarım ve Hayvancılık Turizm Ticaret Limited Şirketi, Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi ile Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne kayyum atandı. Bu arada Sakarya’da Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi’ndeki 22 bin tavuk, 262 bin 500 lira ihale bedeliyle satıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN