Gelecek Partisi Manisa Adayı Selçuk Özdağ: Seçime eşit şartlarda girilmiyor

KARAR TV'de konuşan Gelecek Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, 'Seçime eşit şartlarda girilmiyor. Her yerde iktidar partisinin adayının posterleri var ve bunun finansmanı belli değil' dedi.

KARAR TV'de Merve Şişman'ın sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, seçim yarışının eşit şartlarda gerçekleşmemesini eleştirdi. Şehirde asılan reklamlarının kaldırıldığını belirten Özdağ, iktidar partisinin adayı ve hali hazırda Manisa Belediye Başkanı olan Cengiz Ergün'ün her yerde posterinin asıldığını belirtirken bunun finans kaynağının belirsiz olduğunu vurguladı.

Özdağ, 'Şu anda eşit olmayan bir seçime, yarışa giriyorum. Ankara’da grup başkanı olarak bir mücadele içerisindeyim, buraya geldim. Manisa kötü yönetilmiyor olsaydı aday olmazdım. Manisa yönetilemediği için aday oldum ve Cengiz Ergün 2009’da, 2014’te ve 2019’da ne vaat verdiyse hemen hemen hiçbirini yerine getirmemiştir. Eşit olmayan bir yarış dedim bakın bu partiler 5.7 milyar TL hazine yardımı alıyor. Tüm partiler kendi broşürlerini asıyor fakat bizimkiler toplatılıyor. Peki, iktidar partisinin adayının reklamları toplatılıyor mu, hayır. Bütün Manisa’nın her yerinde posterleri var. Bütün reklam panolarını kiralamışlar ama bunun maddi kaynağı da belli değil' şeklinde konuştu.

İşte, Gelecek Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ'ın diğer açıklamaları...

yeni-proje-36.jpg

'MANİSA İYİ YÖNETİLSEYDİ ADAY OLMAZDIM'

'Yerel seçime gidilirken yoğun çalışmalar yürütüyoruz, vatandaşa projelerimizi anlatıyoruz. Bir diğer yanda da eşit olmayan bir yarışın içerisindeyiz. Mevcut belediye başkanı Cengiz Ergün 2009 ve 2014 seçimlerinde CHP ve MHP’nin oylarıyla seçilmişti. 2019 seçimlerinde ise MHP ve Ak Parti’nin işbirliği ile seçimleri kazandı. Şu anda eşit olmayan bir seçime, yarışa giriyorum. Ankara’da grup başkanı olarak bir mücadele içerisindeyim, buraya geldim. Manisa kötü yönetilmiyor olsaydı aday olmazdım. Manisa yönetilemediği için aday oldum ve Cengiz Ergün 2009’da, 2014’te ve 2019’da ne vaat verdiyse hemen hemen hiçbirini yerine getirmemiştir. Çok az vaat yerine getirildi ve Manisa ciddi problemler ile boğuşmaktadır. Şehrin bugün ciddi altyapı sorunları var. Sıvı ve katı arıtma tesisleri yeterli seviyede değil. Atık su tesisleri ihtiyacı karşılamıyor. Bütün ilçelerin hemen hemen tüm suyu yerin altına iniyor. Eşit olmayan bir yarış dedim, bakın bu partiler 5.7 milyar TL hazine yardımı alıyor. Tüm partiler kendi broşürlerini asıyor fakat bizimkiler toplatılıyor. Peki, iktidar partisinin adayının reklamları toplatılıyor mu, hayır. Bütün Manisa’nın her yerinde posterleri var. Bütün reklam panolarını kiralamışlar ama bunun maddi kaynağı da belli değil.'

'ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ'

'Manisa’da vatandaşların yoksullaştığını görüyoruz. Sosyal yardımların yetersiz olduğunu görüyoruz. Biz kazandığımızda ilk olarak engelli vatandaşlardan başlayarak sosyal yardıma ihtiyacı olan halk için projelerimiz var. Mavi kart benzeri bir kart vereceğiz ve bu sayede mağdur olmadan sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar istedikleri yerde kullanabilecek. Ama bunu yaparken de sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonları ile beraber çalışacağız. Buralarda eşit ve adil olacağız. Belediyeler meslek edinme kursları açıyor ama biz farklı şekilde yapacağız. Yetenek kursları açarak, hangi alanda yatkınlığınız varsa o işte ilerlemenizi sağlayacağız. Vatandaşları yetenek testine sokacağız ve istihdamı arttıracağız. Organize sanayi bölgesi ile koordineli çalışacağız.'