Muhalifler El Bablı IŞİD militanlarına göz açtırmıyor

Muhalifler El Bablı IŞİD militanlarına göz açtırmıyor

Fırat Kalkanı Harekatında terör örgütü IŞİD’ten temizlenen El Bab kasabasında, yerel halkın eski evlerine dönüşü devam ediyor.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

TSK ve ÖSO’nun gerçekleştirdiği operasyonla  yıllar önceki günlerine dönmeye başlayan bölgede ise kamufle olmaya çalışan teröristlerin  olduğu ortaya çıktı. El Bab’ta kurulan ÖSO karargahı komutanlarından Sultan Murad Komutanı Mahmut Hacı Hasan, sadece kendi gruplarının 5 IŞİD’liyi kıskıvrak yakaladığını söyledi.

Hasan, El Bab’lı olup IŞİD’e katılan ve sonra gizlenerek tekrar kasabaya gelmeye çalışanları tespit etmeye devam ettiklerini anlatarak şunları söyledi: “Şu anda El Bab’ın yerel halkı eski düzenlerine dönmeye çalışıyor. Bu kısa sürede olmayacak ama büyük bir değişim var. Bizler de bölgenin güvenliğini dikkatli bir şekilde çalışarak sağlıyoruz. Sadece Sultan Murad Tugayı olarak şu ana kadar El Bablı olan 5 IŞİD’liyi kıskıvrak yakaladık. Bu teröristler, IŞİD zamanında örgüte katılan ve faal olarak savaşan kişiler. Yerel halktan aldığımız bilgilerle çalışıp bu kişileri yakalıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN