Balık yemeyen bunu yesin! Omega-3 fışkıran süper sebze: Haftanın 4 günü tüketen doktor yüzü görmeyecek

Balık yemeyen bunu yesin! Omega-3 fışkıran süper sebze: Haftanın 4 günü tüketen doktor yüzü görmeyecek

Bu ot balık kadar faydalı olmasıyla biliniyor. Öyle ki balık yiyemeyenlere ilk tavsiye edilen besinlerden biri haline geldi. Üstelik hem daha ucuz hem balık kadar faydalı. Haftanın 3-4 günü tüketen doktor yüzü görmeyecek. İşte detaylar…

Tükettiğimiz her besin vücudumuza farklı katkılar sağlarken bazı besinler bağışıklık sistemini zırh gibi yapıyor. Bu kapsamda vücudun en ihtiyaç duyduğu vitaminleri sağlayan balık tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor. Ama tüketmeyi sevmeyen, kokusundan ya da tadından hoşlanmayan bu sebzeye yöneliyor. Öyle ki balık yemeyenler ihtiyaç duydukları Omega-3’ü bu sebzeden alıyor.

yeni-proje-1.jpg

BU SEBZEDEN OMEGA-3 FIŞKIRIYOR

Hem salatasıyla hem yoğurduyla sofraları süsleyen semiz otu, vitamin ve mineraller açısından insan sağlığına oldukça fayda sağlıyor. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerden koruyan semizotu, damarları rahatlatarak kolesterol seviyesini düzenliyor. Ayrıca vücudu toksinlerden arındırarak idrar söktürücü etki sağlıyor. Böbreklerdeki taşı, kumu dökmeye yardımcı olan semizotunun dizanteri ile birlikte hemoroit sorunu yaşayanların da tüketmesi tavsiye edilir.

yeni-proje-2-002.jpg

Bilinenlerin yanı sıra semizotunun içerisinde bol miktarda Omega-3 bulunuyor. Bu özelliği ile semizotu tüketimi balık yemekle eş değer sayılıyor. Dolayısıyla uzmanlar haftada en az 4 kere semizotu yemenin vücuda çok iyi geleceğini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN