Pul pul dökülen kaşlardaki kepeğin sonunu getiren formül! Sadece saçı değil kaşları da tel tel döküyor

Pul pul dökülen kaşlardaki kepeğin sonunu getiren formül! Sadece saçı değil kaşları da tel tel döküyor

Saçlarda olduğu gibi kaşlarda da kepek sorunu yaşanabiliyor. Kaşlarınızı kaşıdığınız ya da ovuşturduğunuz zaman pul pul dökülmeler oluyorsa size önereceğimiz yöntemi uygulayabilirsiniz. Çünkü bu yöntem saçlarda olduğu gibi kaşlardaki kepeğin de sonunu getiriyor. İşte, sizi kaş kepeği derdinden kurtaracak o yöntem…

Kaş kepeği tıpkı saçlardaki kepeğe benzeyen bir kepek türüdür. Bu kepeğin ortaya çıkmasının nedeni ise bölgede bulunan yağ bezinin yüksek konsantrasyonuna bağlıdır.

kas-kepeklenmesine-ne-iyi-gelir.jpg

KAŞ KEPEĞİ NEDEN OLUŞUR?

Aşırı sebum ile kepeğe yol açan organizma birbiri ile etkileşim kurarak seboreik dermatiti neden olur ve tedavi edilmediği taktirde yağlı kaşları olumsuz etkiler. Kaş kepeklerinin ortaya çıkmasıyla ilgili bazı faktörleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Ergenlikte ciltte sebum üretiminin bir anda artması
  • Yazın ve kışın ciltte görülen aşırı kuruluk
  • Yüz için kullanılan yıkama jelleri, yapak kokular ve tahriş edici güneş kremleri

kas-kepeklenmesine-ne-iyi-gelir-1.jpg

KAŞ KEPEĞİ NASIL GEÇER?

Kaş kepeğinin oluşmaması veya mevcut kepeğin geçmesi için alabileceğiniz ilk önlem yüzünüze tahriş edici olmayan, nazik ürünler kullanmaktır. Fakat buna rağmen yine de kepek oluşumu devam ederse, bunu çözmenin en etkili yolu düzenli kepek önleyici şampuanlar kullanmaktır.

Kepek hiçbir zaman %100 iyileştirilemez. Fakat selenyum sülfit, salisilik asit ve ketokonazol gibi bileşenlerden oluşan saç temizleyicileri, kaş kepeklerini kontrol altında tutmanızı ve bakteri ile mantar oluşumunu engellemenizi sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN