Ramazanda kilo alıyorsunuz bunu mutlaka deneyin! 1 kaşıkla bağırsakları motor gibi çalıştıran süper etki…

Ramazanda kilo alıyorsunuz bunu mutlaka deneyin! 1 kaşıkla bağırsakları motor gibi çalıştıran süper etki…

Obezitenin artış gösterdiği çağımızda sağlıklı beslenmenin önemi de daha fazla anlaşılıyor. Bu kapsamda birçok kişi doğal ve sağlıklı beslenme yollarını araştırırken, özellikle ramazan ayında kilo almaktan korkanlar için bağırsakları motor hızında çalıştıran bu besin ön plana çıkmaya başladı. İşte, ramazanda kilo almaktan korkanlar için 1 kaşıkla bağırsakları motor gibi çalıştıran süper etki gösteren o besin…

Keten tohumu, yüzyıllardan bu yana sağlıklı beslenmede kullanılan en doğal süper besinlerden biri. Yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekleyen keten tohumu ayrıca omega-3 yağ asitleriyle kalp sağlığını ve beyin fonksiyonunu iyileştiriyor. Üstelik bu besin yoğurtla birleştiğinde bağırsaklara süper etki yaparak sindirimi dengeliyor ve bağışıklığı da güçlendiriyor.

KETEN TOHUMU VE YOĞURT KARIŞIMININ FAYDALARI

Bu süper ikili birleştiğinde, çeşitli yönlerden sağlığı destekliyor. Yüksek lif içeriğinin sayesinde sindirimi düzenleyen ikili, omega-3 yağ asitleriyle kalp sağlığını koruyor ve beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor. Aynı zamanda yoğurttaki probiyotikler bağırsak sağlığına destek olarak bağışıklığı güçlendiriyor ve sindirimin de kolaylaşmasını sağlıyor.

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Keten tohumu, sindirimi desteklemek adına yüksek oranda lif içermektedir. Lif, sindirimin düzgün çalışmasını sağlarken, kabızlık riskini minimuma indirir ve bağırsakların sağlığını iyileştirir.

keten-tohumu-ve-yogurt-faydasi-2.jpg

Vücut için esansiyel olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu, kalp sağlığını destekler, iltihaplanmayı azaltır, beyin fonksiyonunu iyileştirir.

Bitkisel bazlı protein kaynağı olan keten tohumu özellikle yoğurtla birleştiğinde, yüksek kaliteli protein sağlar. Protein, kasların onarımı ve büyümesi için gereklidir, aynı zamanda tokluk hissini artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

keten-tohumu-ve-yogurt-faydasi-1.jpg

Keten tohumu antioksidanlar açısından da zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin vücuttaki zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarın önüne geçer ve genel sağlığa destek olur.

Lif, protein ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir karışım olan keten tohumu ve yoğurt, tokluk hissini artırarak açlık hissini azaltabilir. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN