HDP'den 23 Haziran mesajı: İstanbul'da sandığa gitmek şarttır

HDP'den 23 Haziran mesajı: İstanbul'da sandığa gitmek şarttır

23 Haziran öncesi sandığa gitme çağrısı yapan HDP Sözcüsü Kubilay "Bir darbe mi demokrasi mi ikilemi içerisinde demokrasi referandumuna dönüşmüştür. İstanbul'da sandığa gitmek geçerli oy kullanmak, sandığa sahip çıkmak, demokrasiye 'evet' demek şarttır" dedi.

 HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, parti olarak bu seçimin stratejik olduğunu sürekli dile getirdiklerini anımsattı.

İstanbul seçiminin sadece bir büyükşehir belediye başkanı seçimi olmanın ötesine geçtiğini ifade eden Kubilay, "Özellikle Yüksek Seçim Kurulu eliyle gerçekleştirilen bu sandık darbesinden, İstanbul halkının siyasi iradesi gasp edildikten sonra bir darbe mi demokrasi mi ikilemi içerisinde demokrasi referandumuna dönüşmüştür." diye konuştu.

HDP'nin sandıktan demokrasinin çıkması için olağanüstü çaba içerisinde olduğunu ve gayret sarf ettiğini belirten Kubilay, şöyle devam etti:

"Milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri oradadır. Bütün arkadaşlarımız olağanüstü çalışma içerisindeler. İstanbul seçimlerinde son haftaya girerken başta HDP'liler olmak üzere demokrasiden yana olan herkese çağrım şudur, İstanbul'da sandığa gitmek şarttır, geçerli oy kullanmak şarttır, sandığa sahip çıkmak şarttır, demokrasiye 'evet' demek şarttır."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN