Sinek larvaları nedir? ‘Kulağım kaşınıyor’ dedi, içinden sinek larvaları çıktı

Sinek larvaları nedir? ‘Kulağım kaşınıyor’ dedi, içinden sinek larvaları çıktı

Bağcılar’da bir kişi, kulağını kaşıyarak çıkardığı sinek larvalarının ardından ağrısı devam edince hastanenin yolunu tuttu. Doktorların bile şaşkınlıkla karşıladığı olaya vatandaşın kulağındakiler temizlendi. Peki sinek larvaları nedir, zararları var mıdır? Gelişmeler karar.com’da…

Bağcılarda yaşayan 41 yaşındaki vatandaş, kaşıntı şikâyetiyle gittiği hastanede şoku yaşadı. Kulak kaşıntısı yaşayan Ali İhsan Bostan, kulağına yerleşen larvaları eliyle çıkarttı. Daha sonra ağrı ve kaşıntı devam edince hastanenin yolunu tuttu. Peki sinek larvaları nedir, zararları nelerdir? İşte kulağa girmesi durumunda yapılması gerekenler…

KULAĞINDAN SİNEK LARVALARI ÇIKTI

İHA’nın haberine göre; Bağcılar’da yaşayan 41 yaşındaki Ali İhsan Bostan, hissettiği kaşıntı sonrası kulağını karıştırınca içerisinde bulunan sinek larvalarını eliyle çıkarttı. Kulağından çıkanlar karşısında şoke uğrayan Bostan, kulağındaki ağrı ve kaşıntı devam edince Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yolunu tuttu. Ali İhsan Bostan, kulaklarından çok şikâyeti olduğunu, ağrı, kaşıntı yaptığını anlatarak, bazen de duyamadığını söyledi. ‘Sen duyamıyorsun’ diye kendisiyle dalga bile geçtiklerini aktaran Bostan, daha evvel ameliyat olduğunu, temizlettiğini kaydederek, kendisine, ‘kulağında hareket var kanama yapıyor’ dediklerini ifade etti. Bostan, birkaç tane sinek olduğunu söylediklerini anlatarak, birkaç tanesini kendi eliyle çıkardığını daha sonra da buraya geldiğini belirtti.

19-08/27/sinek-larvasijpgg.jpg

NASIL KORUNULUR?

Kulağında adeta bir şeyin hareket ettiğini söyleyen hastayı tedavi eden Uzman Dr. Hasan Deniz Tansuker, hastanın kulağında kendisinin ulaşamayacağı bir bölümde sinek larvası olduğunu belirledi. Hastanın kulağında yer alan larvanın hareketliliği şaşkınlığa sebep olurken, hemen tedaviye başlandı. Dr. Tansuker, hastanın kulağından sinek larvasını aldı. Dr. Tansuker, yaz aylarında sinek larvalarının insan kulağında daha çok görüldüğünü kaydederek, vatandaşların başını koyduğu yastık kılıflarının ve kulaklarının temizliğine dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

19-08/27/sinek-larvasijpggjpgg.jpg

NE YAPILMASI GEREKİR?

Dr. Tansuker, bu tarz şikâyetler yaşayanları ya da kulaklarında ağrı, kaşıntı, kanama gibi belirtilen biri veya birden fazlası olması durumunda, vatandaşların muhakkak bir kulak burun boğaz uzmanına görünmesini tavsiye etti.

19-08/27/sinek-larvasijpggjpggjpgg.jpg

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN