Son dakika 23 Haziran seçim anketleri: Son anketlerde kim önde? İmamoğlu mu, Binali Yıldırımı mı?

Son dakika 23 Haziran seçim anketleri: Son anketlerde kim önde? İmamoğlu mu, Binali Yıldırımı mı?

23 Haziran seçim anketleri son durum ne? Son dakika seçim anketleri açıklandı mı? Her seçimde olduğu gibi 23 Haziran İstanbul İBB seçim anketleri de merak edilenler arasında. Peki 23 Haziran seçim sonuç anketleri son durum ne? Son anketlerde kim önde? Binali Yıldırım mı, Ekrem İmamoğlu mu önde? İşte son İstanbul seçim anketleri...

Tüm Türkiye, nefesini tuttu, ibreyi İstanbul’a çevirdi. Siyasi parti liderleri dâhil, parti temsilcileri, iş insanları, çalışanlar, vatandaşlar hatta ve hatta neredeyse tüm dünya, 23 Haziran seçim sonuçlarına kitlendi. Birçok anket firması da 23 Haziran seçimleri öncesi yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Vatandaşların da ilgi ile takip ettiği 23 haziran seçim sonuç anketlerine göre kim önde? Anketlere göre İmamoğlu mu, Binali Yıldırım mı önde? 23 Haziran seçim sonuç anketi, partilerin ve adayların oy oranları haberimizde…

23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇ ANKETLERİNDE KİM ÖNDE?

23 Haziran İBB seçimlerine saatler kala, anket sonuçları da ciddi oranda sorgulanıyor. En son yayınlanan anket şirketlerinin birçoğu İmamoğlu’nun önde olduğunu paylaştı. Bazı anket şirketlerine göre ise AK Parti adayı Binali Yıldırım önde. Vatandaş ise 23 Haziran için son dakika yayınlanan anket sonuçlarını anbean takip ediyor. 23 Haziran İstanbul seçim anketlerinden ORC Araştırma Şirketi; 23 Haziran son anketini 12 ile 14 Haziran tarihlerinde 6 bin 580 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptı.

SEÇİM İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

ORC’YE GÖRE BİNALİ YILDIRIM ÖNDE

23 Haziran İBB seçim sonuçları öncesi yapılan son ankette, AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, ORC’ye göre yarışı önde götürüyor. 23 Haziran seçim anketlerine göre Binali Yıldırım’ın oy oranı kaç? Ekrem İmamoğlu kaç oy alır? ORC, 23 Haziran seçim sonuçları için ‘’Hangi adaya oy vereceksiniz’’ sorusunu sorduğu kişilerden aldığı yanıta göre Binali Yıldırım’ın yüzde 48,3 ile önde olduğu, CHP ile İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı ise yüzde 47,7… Diğer adayları tercih edenlerin oy oranı yüzde 0,6 olurken, kararsızlar da yüzde 3,4’ü oluşturdu.

19-06/22/1-1561015490.jpg

31 MART’I BİLEN ANKET ŞİRKETİ: EKREM İMAMOĞLU 6,7 PUAN ÖNDE

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçim sonuçlarını bilen Avrasya Araştırma şirketi tarafından paylaşılan son 23 Haziran İstanbul seçim sonuç anketine göre de CHP İstanbul adayı İmamoğlu yüzde 53, AK Parti İstanbul adayı Yıldırım yüzde 46,3 oranında oy alacak. Yani şirketin yaptığı araştırmaya göre İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerinde Yıldırım’a ortalama 7 puan fark atacak.

EKONOMİ, OPTİMAR VE ADA ARAŞTIRMA'YA GÖRE DE İMAMOĞLU ÖNDE

23 Haziran öncesi İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan ankete göre ise İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 52,11 olurken, Yıldırım'ın oy oranı ise yüzde 46,99 olarak paylaşıldı.

Bir diğer anket şirketi Optimar Araştırma da seçime günler kala yaptığı anket sonuçlarına göre CHP adayı İmamoğlu'nun oy oranını yüzde 52, AK Parti adayı Yıldırım'ın oy oranını ise yüzde 48 olarak açıklamıştı.

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde sonuca en çok yaklaşan şirketlerden olan ADA Araştırma ise Yıldırım'ın yüzde 48,30, İmamoğlu'nun da yüzde 50,64 oy alacağını öngörmüştü. Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için yüzde 0,84 oy alacağını savunan şirket, diğer adayların oy oranını ise yüzde 0,22 olarak açıklamıştı.

31 MART’TA OY KULLANMAYAN SEÇMENLER İMAMOĞLU İÇİN SANDIĞA GİDECEK

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde oy kullanmayan yüzde 1,8'lik seçmenin CHP’nin adayı İmamoğlu'na oy vermek için sandığa gideceğini öne sürerek, 31 Mart'ta AK Parti'ye oy veren seçmenlerin de yüzde 2,5'inin sandığa gitmediğini, yüzde 1,1'inin de İmamoğlu'na vereceğini savundu.

23 Haziran seçim anketleri son durum ne? Son dakika seçim anketleri açıklandı mı? Her seçimde olduğu gibi 23 Haziran İstanbul İBB seçim anketleri de merak edilenler arasında. Peki 23 Haziran seçim sonuç anketleri son durum ne? Son anketlerde kim önde? Binali Yıldırım mı, Ekrem İmamoğlu mu önde? İşte son İstanbul seçim anketleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN