Son dakika! Başbakan Yıldırım'dan sert açıklama: Bugüne kadar neredeydiniz?

Son dakika! Başbakan Yıldırım'dan sert açıklama: Bugüne kadar neredeydiniz?

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'ye düzenlenen operasyon sonrası sert açıklamalarda bulunarak, "Birden bire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler, peki 7 yıldır Suriye'de vahşet devam ediyor. Siz sadece kimyasal silah kullanıldığında mı duyuyorsunuz, bugüne kadar neredeydiniz?" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. 

Burada önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, Suriye'ye düzenlenen operasyona ilişkin, "Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejim kimyasal silahlarla masum insanları katletti. Birden bire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler, peki 7 yıldır Suriye'de vahşet devam ediyor. Siz sadece kimyasal silah kullanıldığında mı duyuyorsunuz, bugüne kadar neredeydiniz?" sözlerini kaydetti.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sahada rekabet etmez ülkedeki sorunları çözmez, Suriye'de barış için, insanlık için mücadele eden tek ülke Türkiye. Yapılan operasyonu olumlu bir adım olarak görüyoruz ancak kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var.

28 ŞUBAT DAVASI SONUÇLANDI

Biz bugüne kadar her zaman taş üstüne taş koyduk, onlar laf üstüne laf koydu. Dün 28 Şubat Davası sonuçlandı. 28 Şubat bir postmodern darbeydi. Milletin iradesini tanklarla ezmeye çalışan darbeci zihniyet, o gün böbürlenerek '28 Şubat 1000 yıl devam edecek' dedi. Evet, 28 Şubat devam ediyor, hesap sorularak devam ediyor.

Şunu herkes bilmelidir, bu ülkede hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Mutlaka er de olsa geç de olsa hesabı sorulur. O gün hiç hesap sorulamayacakmış gibi afra tafra yapanlar, bugün bizden 'el aman' diliyorlar. Ama yargı gereğini yapıyor."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN