Son dakika! Reuters: Trump, Umman aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi

Son dakika! Reuters: Trump, Umman aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi

Son dakika haberi! ABD ve İran arasında yaşanan gerginlik çatışma noktasına gelmişken, Washington ve Tahran arasında gece mesaj trafiği yaşandığı iddia edildi. Uluslararası haber ajansı Reuters, Başkan Trump'ın Umman aracılığıyla İran'a mesaj göndererek 'saldırı tehdidinde' bulunduğunu aktardı. Tahran'dan gelen cevapta ise "ABD'nin herhangi bir askeri müdahalesinin bölgesel ve uluslararası sonuçları olacaktır" denildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, haberini İranlı yetkililere dayandırdı. Haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Umman aracılığıyla verdiği mesajında, "her an saldırı yapılabilecği uyarısında bulunduğu" ileri sürüldü.

Trump'ın mesajında, "İranla savaş değil müzakere istiyoruz" dediği, görüşmelere başlamak için Tahran'a kısıtlı bir süre tanıdığı öne sürüldü.

TAHRAN'DAN TRUMP'A YANIT

Tahran'ın mesaja yanıt olarak Umman'a, İran lideri Ali Hamaney'in ABD ile herhangi bir müzakereye karşı olduğunu hatırlattığı belirtildi. Ancak Trump'ın mesajının Hamaney'e iletildiği ve kararın Hamaney'e ait olduğu ifade edildi.

İran yönetiminin konuyla ilgili yanıtının, "ABD'nin herhangi bir askeri müdahalesinin bölgesel ve uluslararası sonuçları olacaktır" şeklinde olduğu belirtildi.

RUSYA'DAN ABD'YE İRAN UYARISI

Öte yandan Rusya'dan da ABD'ye İran konusunda uyarı yapıldı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, "Washington İran'la çatışmanın sonuçlarını iyi düşünmelidir" dedi.

İran ABD İHA'sının vurulma anının görüntülerini yayımladı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN