Galatasaray'ın yıldızı Icardi, Erling Haaland ile yarışıyor

Galatasaray'ın yıldızı Icardi, Erling Haaland ile yarışıyor

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, takımının attığı gollere katkı istatistiğinde Avrupa'nın önemli isimleriyle yarışıyor. Icardi, listede Manchester City'nin yıldız futbolcusu Erling Haaland'ın hemen arkasında yer alıyor.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'nin iki puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Savunmada müthiş işlere imza atan Cimbom, hücumda ise Mauro Icardi'nin ayağına bakıyor. Yıldız golcü de performansıyla Galatasaray'ı zirveye taşımış durumda.

301023-mauro-icardi-9-of-galatasaray-1920.webp

Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Edin Dzeko'nun hemen arkasında yer alan Mauro Icardi, asist konusunda ise rakiplerine fark atmış durumda. Süper Lig'de 18 kez gol sevinci yaşayan Icardi, yaptığı 8 asistle de adından söz ettirmeyi başardı. Arjantinli yıldız, çıktığı 38 resmi maçta ise toplam 23 gola atarken, 11 de asiste imza attı.

Mauro Icardi, gol katkısı istatistiğinde Avrupa'nın en iyilerinden birisi konumunda. Toplam 34 gole katkı sağlayan Icardi, Erling Haaland ve Mohamed Salah gibi isimlerin hemen arkasında yer alıyor.

Bu sezon Avrupa liglerinde skora en çok katkı sağlayan futbolcular:

Gyökeres (Sporting Lizbon) - 50
Kane (Bayern Münih) - 49
Mbappe (PSG) - 46
L. De Jong (PSV) - 45
Haaland (Manchester City) - 35
Salah (Liverpool) - 34
Icardi (Galatasaray) - 34
Aubameyang (Marsilya) - 32
Shankland (Midlothian) - 32
Watkins (Aston Villa) - 32



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN