Tüm İnstagram mesajlarını nasıl indirebilirim?

Tüm İnstagram mesajlarını nasıl indirebilirim?

Tüm Instagram mesajlarını nasıl indirebilirim? Mesajlarını indirmek isteyen kullanıcılar tarafından sıkça sorulur. Instagram, kullanıcıların tüm mesajları tek seferde indirmelerine olanak sağlayan bir seçenek sunmamaktadır. Ancak, her bir konuşmayı ayrı ayrı indirebilirsiniz.

INSTAGRAM MESAJ İNDİRME ADIMLARI NELERDİR?

Mesajların nasıl indirileceğine dair adımlar; Instagram hesabınızda giriş yapın ve mesajlarınızın bulunduğu sohbet kutusunu açın. İndirmek istediğiniz sohbeti seçin ve açın. Sohbet ekranında yer alan, sağ üst köşede üç nokta simgesi üzerine tıklayın. Açılan menüden "Sohbeti Dışa Aktar" seçeneğini seçin.

Instagram, sohbeti bir arşiv dosyası (.zip) olarak hazırlayacak ve size e-posta yoluyla gönderecektir. E-postayı açın ve arşiv dosyasını indirin. Arşiv dosyasını açın ve sohbeti içeren .json dosyasını bulun. .json dosyasını bir metin düzenleyicisi veya Excel gibi bir programda açarak mesajları görüntüleyebilirsiniz.

Bu şekildedir. Bu adımları takip ederek, her bir konuşmayı ayrı ayrı indirebilirsiniz. Ancak, bu yöntemle tüm mesajları tek seferde indirmek mümkün değildir.

INSTAGRAM'DA TÜM MESAJLARINIZI NASIL ARŞİVLEYEBİLİRSİNİZ

Instagram'da tüm mesajlarınızı arşivlemek oldukça kolaydır. İşte adım adım; Instagram hesabınızda giriş yapın ve mesajlarınızın bulunduğu sohbet kutusunu açın. Sohbet kutusunda, sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine dokunun. Açılan menüden "Ayarlar" seçeneğini seçin.

Ayarlar menüsünde, "Gizlilik" seçeneğine dokunun. Gizlilik menüsünde, "Arşiv" seçeneğine dokunun. Karşınıza çıkan ekranda, "Otomatik Arşivleme" seçeneğine dokunun ve açın. Burada, "Hikayeler" ve "Gönderilenler" seçeneklerini de açabilirsiniz. Bu şekilde, hikayeleriniz ve gönderdiğiniz mesajlarınız da otomatik olarak arşivlenir. Artık, Instagram hesabınızda tüm mesajlarınız arşivleniyor olacak ve istediğiniz zaman erişebilirsiniz.

INSTAGRAM'DA MESAJLARINIZI YEDEKLEME

Instagram'da mesajlarınızı yedeklemek, verilerinizi korumak için önemlidir. Bu sayede, herhangi bir nedenle mesajlarınızın silinmesi durumunda bile, yedeklemelerinizden geri yükleyebilirsiniz.

INSTAGRAM MESAJLARINIZI İNDİRMENİN ÖNEMİ

Instagram mesajlarınızı indirmenin önemi, verilerinizi korumanıza ve kaybetmenizi önlemenize yardımcı olmaktır.

İşte Instagram mesajlarınızı indirmenin önemli nedenlerinden;

  • İndirilen dosyayı saklayarak, verilerinizin kaybolması veya silinmesi durumunda bile geri yükleyebilirsiniz.
  • Önemli Bilgileri Saklama: Instagram mesajları, önemli bilgiler içerebilir. İndirerek, özellikle iş ile ilgili konuşmalarınızı kaydedebilirsiniz. Bu sayede, önemli bilgileri saklamış olursunuz.
  • Hesap Güvenliğinizi Sağlama: Instagram mesajlarınızı indirerek, hesabınızın güvenliğini sağlamış olursunuz. Hesabınızı ele geçiren biri, mesajlarınızı silerek sizinle ilgili bilgileri ele geçirebilir. İndirdiğiniz mesajlarınız sayesinde, hesabınızın ele geçirilmesi durumunda bile verilerinizi koruyabilirsiniz.
  • Daha İyi Analizler Yapma: İndirdiğiniz Instagram mesajlarınızı analiz edebilirsiniz. Bu sayede, mesajlarınızda hangi konuların daha sık konuşulduğunu ve ne gibi çözümler sunulduğunu analiz edebilirsiniz. Bu analizler, daha iyi bir strateji oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bazıları bu şekildedir.

INSTAGRAM MESAJLARINI İNDİRMEK GÜVENLİ MİDİR?

Instagram mesajlarınızı indirmek, Instagram'ın sunduğu resmi bir özelliktir ve dolayısıyla güvenlidir. Instagram, mesajlarınızı indirdiğinizde, yalnızca kendi sunucularındaki verilerinizi kullandığınız için, mesajlarınızın güvenliği sağlanmış olur.

Ancak, bazı üçüncü taraf uygulamalar mesajlarınızı indirmeyi vaat ederek sizden izinler isteyebilir. Bu tür uygulamalar, Instagram hesabınızda kayıtlı kullanıcı adı ve şifrenizi isteyebilir. Bu durumda, hesabınızın ele geçirilme riski artabilir ve mesajlarınızın güvenliği tehdit altında kalabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN