Yüksek insülin kalp krizi sebebi

Yüksek insülin kalp krizi sebebi

Eğer “Sürekli açım veya ne yesem yarıyor” diyorsanız insülin hormonunuzu kontrol ettirin. Çünkü uzmanlara göre bu hormonun artışıyla kalp krizi bile yaşanabiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ziya Ömer, “İnsülinin fazlası kişiyi acıktırır. Yüksek tansıyon ile kalp hastalıklarına davetiye çıkarır” diyor.

İnsülin hormonunun görevi kan şekerini düşürmektir. Ama fazla salgılandığında kandaki şeker miktarı yükselerek diyabet ortaya çıkar. Bu nedenle de kişiler kendini sürekli aç hisseder. Medical Park İzmir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ziya Ömer, diyabetin en büyük nedenlerinden olan insülin direncinin, kalp-damar yolu hastalıkları, obezite ve hipertansiyon hastalıklarının temelini oluşturduğunu söylüyor. Diyabet ve insülün hakkında bilgi veren Ömer,  “Kandaki şeker miktarı yükselince diyabet ortaya çıkar. Tehlike böylelikle başlamış olur. Kişi kendini sürekli aç hisseder, bu da obeziteye, kalp-damar yolu hastalıklarına ve yüksek tansiyona davetiye çıkarır. İnsülin, midenin alt kısmında bulunan pankreas bezinin ürettiği bir hormondur. Görevi kan şekerini düşürmektir. Kilo alımı arttıkça vücut kan şekerini dengede tutmak için çok fazla insülin salgılamaya başlar. Bu duruma insülin direnci denir” diye konuştu.

BELİRTİLERE DİKKAT

Dr. Ziya Ömer, pankreastan salgılanan fazla insülin hormonunun kalp hastalıklarına neden olabildiğini söyledi. Olası belirtilerde ise kişilerin mutlaka hekime başvurmaları gerektiğinin altını çizen Ömer şunları anlattı: “İnsülin direnci olan kişilerin kalp hastalığına yakalanma riski artmaktadır. Araştırmalar gösteriyor ki dünyada en fazla ölüm kalp hastalıkları nedeniyle yaşanıyor. Bu dikkate alındığında insülin direncine daha ciddi yaklaşmamız gerektiği anlaşılıyor. Özellikle kadınlarda daha sık görülen bu hastalık 40-60 yaş arasında ortaya çıkıyor. Ayrıca  özellikle belirtmek gerekiyor ki hazır gıdaları fazlaca tüketen gençlerde insülin direncine rastlanabiliyor.”

TEDAVİ İÇİN ZAYIFLAMAK ŞART

Yüksek insülinin kişiyi acıktırdığını söyleyen Ömer, bunun da karbonhidratlı ve şekerli gıda yeme hissi yarattığını belirtti. Kilo sorununun da çözülmemesi halinde ise obezite ortaya çıkıyor. Ömer “Hastaların sağlığına kavuşabilmesi için düzenli bir diyet uygulaması ve düzenli beslenmeleri gerekiyor. Bu kişiler spor yapmayı alışkanlık haline getirmelidir. Kilo vererek insülin direnci ortadan kaldırılabilir. Bunun dışında insülin direncini yenebilmek için  ilaç tedavisi de uygulanabilmektedir” sözlerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN