22 Aralık Perşembe kar tatili olan iller | Yarın okullar tatil mi? Son dakika valilik açıklamaları

22 Aralık Perşembe kar tatili olan iller | Yarın okullar tatil mi? Son dakika valilik açıklamaları

22 Aralık Perşembe kar tatili olan iller listesini haberimizden bulabilirsiniz. Kar yağışı Türkiye'nin güney kesimlerini etkisi altına alırken peş peşe kar tatili haberleri gelmeye başladı. Peki yarın okullar tatil mi? Valiliklerin açıklamaları son dakika haberi olarak ajanslar tarafından servis ediliyor. Peki hangi illerde okullara ara verildi? Tüm ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre yarın (22 Aralık Perşembe) kar yağışı birçok ilde etkisini sürdürecek. Karaman, Konya, Ereğli, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi güney illerinde beklenen kar yağışı nedeniyle valilik ve il milli eğitim müdürlükleri okullara kar tatili kararı aldı. Peki 22 Aralık Perşembe hangi illerde okullar tatil edildi? Tüm detaylar ve hava durumu raporunu haberimizde bulabilirsiniz. 

GAZİANTEP'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gaziantep'te yoğun kar yağışının yarın da etkili olacağı tahmini üzerine kar tatili kararı verildi. Gaziantep akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Devam eden kar yağışı nedeniyle bir çok yol kapanırken, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde okullar bir gün süre ile tatil edildi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar dikkate alınarak, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda 21.12.2016 tarihinde (bugün) eğitim ve öğretime bir 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

BİR TATİL HABERİ DE KİLİS'TEN

Çocuklar ise okulların tatil edildiği haberini erken saatlerde gittikleri okulda aldı. Tatil haberi üzerine bazı öğrenciler evlerine dönerken bazıları ise karda oynamanın keyfini sürdü. Bir çok araç ise kar ve buzlanma nedeniyle seyir etmekte zorlandı.

Bir son dakika tatil haberi de Kilis'ten geldi. Okulların il genelinde bir gün süreyle edildiği Kilis'te gece aniden başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından tatil edildi. Öğrenci velilerine mesaj yöntemiyle okulların tatil edildiği bildirildi.

KONYA'DA 1 GÜN TATİL KARARI

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "İlimiz Akören, Çumra, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Aralık 2016 tarihinde ilk ve orta dereceli tüm okullarda 1 gün, Tuzlukçu ilçesinde ise, taşımalı eğitime tabi öğrencilere 22 Aralık 2016 tarihinde 1 gün tatil kararı alınmıştır."

ALANYA'DA EĞİTEME ARA

Alanya’da bazı okullar tatil edildi Antalya'nın Alanya ilçesinde kar yağışı nedeniyle bazı kırsal mahallerde yollar ulaşıma kapanırken, bölgedeki bazı okullar perşembe günü tatil edildi. Alanya’da kar yağışı nedeniyle bazı kırsal mahallerde yollar ulaşıma kapandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tuzlama yaparak, yolu açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, aşırı kar yağışı nedeniyle Güzelbağ, Mahmutseydi, Dereköy, Kestel ve Tırılar mahallelerinde bulunan okulları 22 Aralık Perşembe günü, tatil etme kararı aldı.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Öğrencilerin, velilerin ve servislerin etkilenmemesi için eğitime kar molası veriyoruz. Güzelbağ İlkokulu ve Ortaokulu, Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve Ortaokulu, Dereköy İlkokulu ve Ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve Ortaokulu ve Tırılar İlkokulu ve Ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak" diye konuştu. 

DÜZCE EĞİTİME ARA VERDİ

Düzce'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yığılca ile Kaynaşlı ilçelerindeki eğitim öğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İlçe kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği ve buzlanma yaşandığı belirtildi. Yapılan değerlendirmelerde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verileceği kaydedildi.

ÇORUM İÇİN KARAR

Çorum'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar yüzünden mağduriyet yaşanmaması için Osmancık, Sungurlu ve Kargı ilçelerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yapılan değerlendirme kapsamında Osmancık ilçesinde tüm okullarda, Sungurlu ilçesindeki tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, Kargı ilçesinde de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün eğitime ara verildiği öğrenildi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER, BÖLGELER

Peki yarın yurtta hava durumu nasıl? Hangi illerde kar yağışı bekleniyor. Öğrenciler için söylersek kar tatili olabilecek iller hangileri. 

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevreleri kar yağışlı olacak. 

HAVA DURUMU KARLI

Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana ve Mersinin iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

16-12/21/aaa.png

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 0 

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7 

İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 9 

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5 

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyıları kuvvetli sağanak yağışlı, iç kesimleri yer yer yoğun kar yağışlı 9 

Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı (Yağışların; Doğu kesimlerde kuvvetli yağış ve iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 12 

İşte hava durumu

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6 

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 8 

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -14 

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1 

16-12/21/aaa1.png

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKAYINIZ

Yoğun kar yağışının beklendiği iller ve ilçelerden gelecek kar tatili haberlerini bu sayfada takip edebilir, son dakika kar tatili haberleri için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz. Gelen sonuçlar kar tatiliyle ilgili son haberler olacaktır. 

SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN