ABD Savunma Bakanı Mattis: 2107'dekinden daha ağır bir operasyon

ABD Savunma Bakanı Mattis: 2107'dekinden daha ağır bir operasyon

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye'ye yönelik operasyonla ilgili ülkesi ve müttefiklerinin 2017'dekinden daha ağır bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

SELÇUK ACAR / WASHINGTON

ABD Savunma Bakanı Mattis, ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Suriye'ye hava operasyonu kararını onayladığını açıklamasının ardından, Pentagon'da bir basın toplantısı düzenledi.

Mattis basın toplantısında, "Bu akşam Fransa, İngiltere ve ABD Suriye'nin kimyasal silah altyapısına hava saldırı eyleminde bulundu" bilgisini aktardı.

Suriye rejimi kimyasal silah kullanmaya devam etmediği sürece bunun, Suriye'ye karşı "tek seferlik" bir ortak hava saldırısı olduğunu belirten Mattis, ABD ve müttefiklerinin 2017'den daha ağır bir hava saldırısında 'Suriye kimyasal silah altyapısını' vurduğunu bildirdi.

Mattis, "Silah sayısı geçen yıl kullandığımızdan bu yıl iki kat fazla kullandık ... Çok hassas ve orantılıydık, ama aynı zamanda ağır bir saldırıydı." dedi.

Mattis ayrıca, Suriye’deki hava saldırıları sırasında herhangi bir kayıp yaşanmadığını bildirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN