Başbakan Davutoğlu: Adnan Menderes millet iradesini iktidara taşımış bir kişidir

Başbakan Davutoğlu: Adnan Menderes millet iradesini iktidara taşımış bir kişidir

Başban Ahmet Davutoğlu idamının 54. yıldönümde merhum Başbakan Adnan Menderes hakkında açıklamalarda bulundu: Davutoğlu: "Adnan Menderes horlanan, dışlanan, küçümsenen millet iradesini iktidara taşımış bir kişidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, merhum Adnan Menderes'in vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi, millet iradesini iktidara taşımış bir kişi olduğunu belirterek, "Şehit Menderes ve arkadaşlarını idama gönderenler ise hiçbir zaman bu cinayetin vebalinden, bu utançtan kurtulamamışlardır. Ancak aziz milletimiz merhum Menderes ve birlikte şehadete yürüdüğü arkadaşlarına gönlünün en müstesna yerini ayırmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

"Saygı ve rahmetle anıyorum..."

Davutoğlu, Adnan Menderes'in idamının 54. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Yeter söz milletindir, diyerek sessiz kalabalıkların sesi olan ve Türkiye'de demokrasi mücadelesine öncülük yapan, eserleriyle olduğu kadar haksızca ve insafsızca idam edilmesiyle de milletin gönlünde ölümsüzleşen değerli devlet ve siyaset adamı Adnan Menderes"i vefat yıl dönümünde saygı ve rahmetle andığını kaydetti.

"Merhum Menderes, vesayetçi zihniyetler tarafından horlanan, dışlanan, küçümsenen çoğunluğun umudu ve sesi olmuş, millet iradesini iktidara taşımıştır" ifadesini kullanan Davutoğlu, mesajında şunları belirtti:

"Yürüttüğü demokrasi mücadelesini hazmedemeyen malum vesayet odakları tarafından hukuk kurallarını ve toplum vicdanını hiçe sayan darbe mahkemelerinin kararıyla bundan 54 yıl önce, 17 Eylül 1961 günü idam edilen rahmetli Menderes, millet vicdanında bir demokrasi şehidi olarak yerini almıştır. Şehit Menderes ve arkadaşlarını idama gönderenler ise hiçbir zaman bu cinayetin vebalinden, bu utançtan kurtulamamışlardır. Ancak aziz milletimiz merhum Menderes ve birlikte şehadete yürüdüğü arkadaşlarına  gönlünün en müstesna yerini ayırmıştır.

"Vesayetçilere en asil, en çarpıcı cevabı vermiştir..."

Merhumun milletle kurduğu gönül köprüsünü onun fani bedenini ortadan kaldırarak amaçlarına ulaşabileceklerini sananlar, milletin iradesi karşısında hezimete uğramıştır. Milletimiz, bu şehadetin acısını yarım asırdır yüreğinde taşıyarak vesayetçilere en asil, en çarpıcı cevabı vermiş, kendisine hizmet edenleri ise baş tacı etmiştir. 'Yeter söz milletindir' şiarıyla millet ruhunu şaha kaldıran Menderes'in yürüttüğü demokrasi ve kalkınma mücadelesi, milletimiz tarafından dün olduğu gibi bugün de büyük takdirle anılmaya devam etmektedir. Merhum aziz Adnan Menderes'i ve merhum Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ı bu şükran ve minnet hisleriyle yad ediyor, manevi emanetlerine ilelebet milletçe sahip çıkmamızı Allah'tan niyaz ediyorum."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN