Merhum Başbakan Adnan Menderes mezarı başında anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes mezarı başında anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes mezarı başında anıldı. Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 54. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da anma töreni düzenlendi.

Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 54. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da anma töreni düzenlendi. Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes de son zamanlarda yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren asker, polis ve sivillerin kaybının tüm milleti kahrettiğini, bunu yapanların ruh halini anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

"27 Mayıs bu ülkeye yapılmış bir darbedir"

Ümran Menderes, 27 Mayıs 1960'ın demokrasiye, ülkeye karşı yapılmış bir darbe olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
      
"Demokrasi şehitlerimizin hayatlarına son verilmesi, ülkemizin büyük bir utancıdır. O gün bugündür Türkiye, yaşananları, yapılan haksızlıkları unutmamıştır. Menderes sevgisi, dededen toruna, büyüyerek devam etmiştir. Onların ülkeye hizmetten başka amaçları da yoktu. Onların döneminde ülke adeta bir şantiyeye dönmüş, yollar, fabrikalar yapılmış, ülke çağ atlamıştır. Her nedense ülkede yapılan güzel hizmetleri takdir edeceğimize hizmette bulunanlara çelme takmayı daha uygun buluyoruz. Ancak milletimiz, yapılan güzel hizmetleri hiçbir zaman unutmaz ve de unutmayacaktır."

"'27 Mayıs iyi ki oldu' diyenler azalıyor"

"İyi ki 27 Mayıs oldu, iyi ki hayatlarına son verildi" diyenlerin sayısının da giderek azaldığını aktaran Menderes, bu düşüncelerin insanları ayrıştırdığını ancak ayrışmanın yarar vermediğini, içeride ve dışarıda ülkeye zarar vermek isteyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü dile getirdi.
      
Anma törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN