Cizre'de kaç terörist öldürüldü?

Cizre'de kaç terörist öldürüldü?

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'de bir haftadır süren operasyonların sonuçlarını açıkladı. Altınok'un verdiği bilgiye göre 800 kilogram patlayıcı ele geçirildi, 32 terörist öldürüldü.

İçişleri Bakanı Selami Altınok bakan olmasının ardından ilk kez düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağı eşliğinde 4 Eylül'den beri devam eden operasyonların bilançosunu açıkladı.

Selami Altınok'un açıklamalarından satırbaşları

Bilindiği gibi başta PKK KCK olmak üzere, terör örgütleri genel seçimlerinin ardından güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırılar gerçekleşmiştir. 7 Haziran’dan bu yana polis bölgesinde 318 terör eylemi gerçekleşmiştir. artan eylemler neticesinde 24 Temmuz 2015'te başlayan süreçte başta DEAŞ,PKK,KCK olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı operasyonlar başlamıştır.

Sivillerin korunması için azami özen

Şırnak ilimizde, 91 kişi hakkında yakalama kararı iletilmişti. yargının taleplerinin yerine getirilmesi ve hukuk dışı olaylara karşı bu çerçevede bir operasyonbaşlatılmıştır. Bu operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi, sivil vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için 4 Eylül’den itibaren Cizre ilçemizde sokağa çıkma yasağı, hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması, teröristlerin yakalanması, bombalı silahlı saldırıların engellenmesi, vatandaşlarımıza sunulan adalet eğitim ve sağlık gibi hizmetleri aksatan şiddet olaylarının sona ermesi için gerçekleştirmiştir. Güvenlik güçlerimiz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami özeni gerçekleştirmiştir.

30-32 civarında terörist öldürüldü

Operasyonlarda Cizre’de ele geçirilen mühimmat operasyonların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edilmiş, 30 barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmıştır. İki kalaşnikof marka tüfek, el bombası ele geçirilmiştir. 21 roketatar ve bir tuzaklı bomba kullanılmış, 6 zırhlı aracımız hasar görmüştür. Terör örgütünün kaybının 30-32 olduğu değerlendirilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN