ABD'nin yakıtsız deniz enerjisiyle çalışan drone herkesin ağzını açık bıraktı! Türkiye de 6 sene önce yapmıştı

ABD'nin yakıtsız deniz enerjisiyle çalışan drone herkesin ağzını açık bıraktı! Türkiye de 6 sene önce yapmıştı

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı yeni silah teknolojileri geliştiren DARPA laboratuvarları, su altında hareket edebilen ve tüm enerjisini dalgalardan toplayan yeni bir drone üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin ağzını açık bırakan çalışmanın aynısını Türkiye de 6 sene önce yapmıştı.

Northrop Grumman tarafından Savunma İleri Projeler Araştırma Ajansı (DARPA) için yeni bir sualtı insansız aracı geliştiriliyor. Araç, uzun menzilli askeri görevlerin denizin altında gizli bir şekilde tamamlanması için gereken yetenekleri ABD ordusuna sağlaması amaçlanıyor.

abd-2-001.jpg

Çalışmak için ihtiyacı olan enerjiyi denizden toplayabilen aracın, böylece yakıt ikmali yapma derdi de olmayacak. Manta Ray ismi verilen drone, uzun süre otonom olarak çalışabilecek şekilde tasarlanmış. Çevresindeki okyanustan kendi enerjisini üretebileceği ve gerçek bir canlının tasarımını taklit etmek için yapıldığından, Manta Ray teorik olarak bir defada aylarca batabilecek ve düşman radarlarına girmeden bir balık görüntüsüyle su altında bekleyebilecek yapıya sahip.

abd-1-001.jpg

TÜRKİYE DE 6 SENE ÖNCE YAPMIŞTI

Türk Savunma sanayi şirketlerinin Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden bilim insanları ile beraber geliştirdiği benzeri bir su altı drone’un görüntülerini 6 sene önce paylaştığını hatırlatmakta fayda var. Ancak şirketlerden daha sonrasında drone ile ilgili başka bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN