Hartum'daki yönetim karşıtı gösterilerde 2 kişi daha öldü

Hartum'daki yönetim karşıtı gösterilerde 2 kişi daha öldü

Sudan'ın başkenti Hartum'da yönetim karşıtı gösterilerde 2 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede hafta sonu yeniden patlak veren muhalif gösterilerde şimdiye kadar 7 kişi öldü, başkent sokaklarında ve farklı şehirlerde gösteriler sürüyor.

Sudan'ın başkenti Hartum'da yönetim karşıtı düzenlenen gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi'nden yapılan açıklamada, başkent Hartum'un Umdurman bölgesindeki protestolar sırasında iki kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, ölen göstericilerden Osman Cuma Abdullah'ın ve Muhenned Muhammed el-Hac'ın açılan ateş sonucu yaşamlarını yitirdikleri kaydedildi. 

Resmi makamlardan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.  

Ülkede hafta sonu yeniden patlak veren muhalif gösterilerde şimdiye kadar 7 kişi hayatını kaybetti, başkent Hartum sokaklarında ve farklı şehirlerde gösteriler sürüyor.

Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyor.

HARTUM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN