İdlib'de cehennem provası: Rusya ile Esad rejimi bir kez daha sivilleri hedef aldı

İdlib'de cehennem provası: Rusya ile Esad rejimi bir kez daha sivilleri hedef aldı

Esad rejimi ve destekçisi Rusya, Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesine saldırılarını sürdürüyor. Esad rejimine ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 5 sivil hayatını kaybetti, destekçisi Rusya ise bir ambulans ve Sivil Savunma merkezini hedef aldı.

Beşşar Esad rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 5 sivil öldü, 27 sivil yaralandı. Rejimin destekçisi Rusya ise bir ambulansı ve Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezini hedef aldı.

Esad rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, sabah saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Cisir eş Suğur, Han Şeyhun ilçesi ile Kefir köyüne hava saldırıları düzenliyor.

19-07/11/ana-manset-1562850105.jpg

Sivil Savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre Esad rejiminin hava saldırılarında 5 sivil yaşamını yitirdi.

19-07/11/ana-manset-1562850122.jpg

Muhaliflere ait uçak gözlemevinin Rus savaş uçaklarının düzenlediğini belirtiği saldırılarda da Han Şeyhun ilçesindeki Sivil Savunma merkezi ile bir ambulans hedef alındı. Söz konusu merkez hizmet dışı kalırken, bu saldırıya ilişkin ölü ve yaralı bilgisi henüz bulunmuyor.  

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN