Gram altını olanlar sevinçten çifte telli oynayacak! En karamsar ekonomist bile 96 bin TL için tarih verdi

Gram altını olanlar sevinçten çifte telli oynayacak! En karamsar ekonomist bile 96 bin TL için tarih verdi

Ülkeler arasındaki gerilimler artarken güvenli liman olarak görülen altın merak konusu olmaya devam ediyor. Küresel çatışmalar ve ekonomik belirsizliklerin artmasıyla altın fiyatları hızla yükselmeye başladı. Gram altını olanlar sevinçten dört köşe olacak. En karamsar ekonomist bile 96 bin TL için tarih verdi...

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatları, dünya çapında yaşanan gerilimler nedeniyle yukarı yönlü ivmelenmeye devam ediyor. Küresel çatışmaların artması en karamsar ekonomistlerin bile fikrini değiştirdi. İşte detaylar...

Küresel çatışmalar ve ekonomik belirsizliklerin artmasıyla birlikte, altın fiyatlarındaki yükseliş ivme kazanıyor. Eskiden 3000 dolar seviyesini abartılı bulan ekonomistler bile, bu rakamın test edilebileceğini kabul ediyor.

Spot Gold Price Today - Hero Bullion

Dünya genelinde artan siyasi ve askeri gerilimler, altının güvenli liman olarak görülmesini pekiştiriyor. Gazete Duvar'da yer alan ekonomist Süleyman Karan'ın analizine göre, yıl sonunda ons altının 3000 doları (96 bin TL) bulabileceği öngörüsü artık daha makul bir senaryo haline geliyor.

GERİLİMLER ALTINI YÜKSELTİYOR

Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail ve Gazze arasındaki insansızlaştırma operasyonları, İran ve İsrail arasındaki doğrudan çatışmalar gibi mevcut sıcak çatışmalar, dünya genelindeki belirsizliği artırıyor. Bunun yanı sıra, Moldova, Transdinyester Cumhuriyeti, Kaliningrad, Estonya, Beyaz Rusya ve Polonya arasında yaşanan gerilimler de bölgesel istikrarsızlığı tetikleyebilir. Ayrıca, Tayvan'ın batı yanlısı yeni hükümeti ve Çin ile yaşanan gerilimler de dikkat çekiyor. Bu tür gelişmeler, altın fiyatlarının yükselişine zemin hazırlıyor.

ABD ekonomisine ilişkin enflasyon ve istihdam verisinin olumsuz gelmesiyle birlikte altın güç kaybetmeye başladı.

KRİPTODAKİ KRİZ DE ALTINA YARADI

Ek olarak, Çin'den gelen ekonomik verilerin iyileşmesi ve kripto paralarda yaşanan kırılganlıklar da değerli metallere olan talebi artırıyor. Federal Rezerv'in faiz indirimini yaz sonuna kadar ertelemesi beklenirken, bu durumun altın fiyatlarını doğrudan etkilemesi beklenmiyor.

Altın, sadece mevcut jeopolitik ve ekonomik belirsizliklerle değil, aynı zamanda genel piyasa dinamikleri ile de destekleniyor. Artan talep ve sınırlı arz, fiyatların yükselmesine yol açıyor. Eskiden 3000 dolar seviyesinin abartılı olduğunu düşünen ekonomistler bile, artık bu rakamın gerçekleşebileceğine inanıyor. Yıl sonuna doğru altın fiyatlarının bu rekor seviyeyi test etmesi, artık sadece bir ihtimal değil, aynı zamanda birçok finans uzmanı tarafından kabul edilen bir olasılık haline geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN