Ağaç gövdesinde damla damla bulunuyor, çiğnedikçe zayıflatıyor! Doğal zayıflama ilacı… Hem de zararsız

Ağaç gövdesinde damla damla bulunuyor, çiğnedikçe zayıflatıyor! Doğal zayıflama ilacı… Hem de zararsız

Ağaçların gövdesinde damla damla bulunuyor dokunan şifasını alıyor. Öyle bir ilaç düşünün ki hem doğal olsun hem de çiğnedikçe zayıflatsın. Vücuda yararı saymakla bitmiyor, birçok kişinin de haberi olmuyor. İşte doğanın içinden gelen doğal zayıflama ilacı…

Son zamanlarda faydası saymakla bitmeyen sandaloz ağacını sık sık Duyar olduk. Ağacın gövdesinde damlalar şeklinde bulunan sakızlarıyla bilinen sandaloz ağacı değişik alanlarda kullanım sağlıyor. Hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin tercihi olan sandaloz sakızı vücuda sağladığı faydaların yanı sıra metabolizmayı da hızlandırıyor. İşte doğanın içinden gelen doğal zayıflama ilacı…

SANDALOZ SAKIZI NEDİR?

Kuzey Afrika'da yetişen sandaloz ağacı (Boswellia) üzerinde yer alan sakızlara sandaloz sakızı adı veriliyor. Yaklaşık 6 metreye kadar uzayabilen bu ağaçlar üzerinde bulundurduğu sakızları ile ünlüdür. Sandaloz sakızı kan akışını hızlandırırken baş ve bel bölgesindeki ağrıları da hafifletiyor.

sandaloz-kapak.jpg

Hint ve Afrika'da bulunan bu ağaçlardaki reçineler geleneksel tıpta sık sık karşımıza çıkmaktadır. Antienflamatuar ve analjezik özellikleri ile bilinen bu sakız çeşitli sağlık koşullarının tedavisinde kullanılmaktadır.

SANDALOZ SAKIZININ FAYDALARI NELERDİR?

  • İçerisinde bulunan vitaminler ve mineraller ile tokluk hissi sağlayan sandaloz sakızı zayıflamak isteyenler içinde ilk tercih oluyor. Beyin ve midenin aktivitesini arttırarak kişinin daha geç acıkmasını sağlamaktadır.
  • İçerisindeki aktif bileşenler sayesinde iltihaplanmayı azaltır.
  • Ağrı kesici özelliği bulunan sandaloz ağacı ağrıları hafifletmekte de etkilidir.
  • Astım, bronşit ve solunum yolu rahatsızlıklarında semptomları azaltmak için sandaloz sakızı kullanılmaktadır.
  • Vücuttaki bakterileri yok ederek vücudun virüslerden arınmasını sağlar.
  • Tansiyon düşürücü etkiye sahiptir.
  • Bağırsakları çalıştırır.
  • Diş ağrılarına ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.

sandaloz.jpg

SANDALOZ SAKIZI NASIL TÜKETİLİR?

Genellikle çiğnenerek tüketilen sandaloz sakızı kolayca ufalanarak yutulabilmektedir. Yutulmasının ardından en az 20 dakika boyunca yemek yenmemesi gerekiyor.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLAN SANDALOZ SAKIZI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı sandaloz sakızı tozu

1 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı limon

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı ılık su

sandaloz-sakizi.jpg

Hazırlanışı:

  • Malzemeleri cam bir bardağa koyun ve tüm malzemeleri içine katın.
  • Sabah ve akşam olmak üzere hazırladığınız karşımı günde 2 defa tüketebilirsiniz.
  • Sandaloz sakızının özellikle elma sirkesi ile birlikte tüketilmesi gerekiyor. Metabolizmayı hızlandıran bu karışım, yağ yakıyor ve iştah kapatıyor. Ancak yeme, içme düzenine de mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Mide problemi olan kişilerin mutlaka doktor kontrolü eşliğinde alması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN