AYM'den Osman Kavala'nın başvurusuna ret

AYM'den Osman Kavala'nın başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi, tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın bireysel başvurunu reddetti.

Geri Parkı eylemlerinin organizatörü olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın "tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluk incelemelerinin hakim/mahkeme önüne çıkarılmaksızın yapılması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" hususunda yaptığı bireysel başvuru Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

24 HAZİRAN'DA MAHKEMEYE ÇIKACAK

1 Kasım 2017’de tutuklanan Kavala hakkında hem 15 Temmuz hem de Gezi eylemleri nedeniyle soruşturma yürütüldü. Kavala hakkındaki 15 Temmuz dosyası ile ilgili işlem yapılmadı ancak Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmadan dava açıldı. Kavala, diğer Gezi sanıkları ile birlikte 24 Haziran’da mahkeme önüne ilk kez çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN