Babacan’a, 'İsrail’e ticaret niye kesilmiyor' diyen vatandaş gözyaşlarını tutamadı: Paranın ucunu görünce kafaları bulanıyor

Gazze’deki katliam devam ederken Türkiye'deki şirketlerin İsrail’le ticareti sürdürmesi kamuoyunda büyük tepki topluyor. Cuma namazı çıkışında bir vatandaş Babacan'a İsrail'le ticaret niye kesilmiyor diye sordu ve gözyaşlarını tutamadı. İsrail'le ticareti sürdüren şirketler tepki gösteren Babacan, "Bu hükümet paranın ucunu görünce kafaları bulanıyor, ilkelerinden, değerlerinden uzaklaşıyorlar." dedi.

Bir vatandaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a Bingöl’de Cuma namazı çıkışı Gazze Şeridi'nde katliam yaratan İsrail ile Türk şirketlerinin ticarete devam etmesine tepki gösterdi.

Gazze'de yaşanan felaket devam ederken şirketlerin İsrail ile ticarete devam etmesi kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Babacan'a "İsrail ile ticaret niye kesilmiyor? diye dert yanan vatandaş, "Biz demiyoruz ki “Savaşa girin” diye. Yeter ki ticaretini kes. Bunu istiyoruz." sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Hükümeti devam eden ticaret nedeniyle eleştirdiklerini belirten Babacan, "Bu hükümet paranın ucunu görünce kafaları bulanıyor, ilkelerinden, değerlerinden uzaklaşıyorlar. Çok yazık oluyor gerçekten." dedi.

'SADECE MEYDANLARDA ESİP, GÜRLÜYORLAR'

Babacan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bakın Malezya, dünyanın öbür ucundan ticarete yasak getirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti dünyanın öbür ucundan dava açtı. Meksika, Şili... Dünyanın öbür ucundan dava açtı. Şu andaki iktidar ne bir dava açtı ne ticaretle ilgili bir sınırlama getirdi. Hiçbir şey yapmadı. Sadece meydanlarda esiyorlar, gürlüyorlar."

4f4f4f4.jpg

Yaşlı vatandaş, Babacan'la yaşadığı diyaloğun ardından göz yaşlarını tutamadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir